ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ  

Της Ελένης Παπαδοπούλου

 

Εγώ στα διαλείμματα  αισθάνομαι πολύ άσχημα, όταν βλέπω τη συμμαθήτριά μου τη Γεωργία να κάθεται μόνη και να είναι στενοχωρημένη. Το μοναδικό της «ελάττωμα» είναι ότι είναι παχουλή και δεν μπορεί να τρέξει και να παίξει σκοινάκι όπως εμείς. Εγώ όμως δεν μπορώ να της πω να έρθει μαζί μου, γιατί οι υπόλοιπες φίλες μου είπαν ότι δεν τη θέλουν και, αν θέλω να πάω μαζί της, δεν θα μ’ έχουν φίλη πια.           

-        Κορίτσια, γιατί δεν τη θέλετε μαζί μας; τις ρώτησα.

Γιατί είναι χοντρή, μου είπαν.    

Εγώ τότε πήρα την απόφαση να πάω να της μιλήσω.
- Γεια σου, τι κάνεις;
- Καλά είμαι.
- Γιατί είσαι στενοχωρημένη;
- Είμαι στενοχωρημένη, γιατί κανένα κορίτσι δεν με παίζει έτσι όπως έχω γίνει και το πιο άσχημο είναι ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα, για να χάσω αυτά τα κιλά που έχω βάλει.
- Λοιπόν, εγώ γι’ αυτό είμαι εδώ. Ήρθα να σου πω ότι δεν μπορώ να σε βλέπω έτσι και ότι θέλω να σε βοηθήσω.
- Και τι θα κάνεις;
- Ξέρω μια διαιτολόγο που πήγαινε η μαμά μου. Σήμερα, αν θέλεις, μπορούμε να πάμε και να της ζητήσουμε μια δίαιτα.
- Ναι, καλή η ιδέα σου.


Το απόγευμα λοιπόν πήγαμε στη διαιτολόγο και μας έδωσε μια δίαιτα και της είπε: «Πρέπει να κόψεις τα γλυκά και να μην τρως πολύ το βράδυ, γιατί, όταν κοιμόμαστε, δεν καταναλώνουμε αυτά που τρώμε και έτσι η ενέργεια αποθηκεύεται με μορφή λίπους στο σώμα μας.
Από την επόμενη μέρα κιόλας η Γεωργία ξεκίνησε τη δίαιτα και σιγά σιγά άρχισε να χάνει κιλά, μέχρι που έφτασε στα κανονικά της.

 Μόλις είδαν οι συμμαθήτριές μας τη βελτίωσή της, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Όλες άρχισαν να τη ζηλεύουν, γιατί είχε το καλύτερο σώμα, κι έτσι κι εγώ ήμουν χαρούμενη, γιατί απέδειξα ότι είμαι πολύ καλή φίλη και κατάφερα να χαρίσω σ’ ένα κορίτσι την ευτυχία που στερήθηκε όσο καιρό ήταν παχουλή.
Επομένως, καλά θα κάνουμε να μην τρώμε πολλά γλυκά, πρόχειρα φαγητά (fast food) και άλλα παχυντικά, γιατί θα καταλήξουμε κι εμείς σαν τη Γεωργία, δεν θα μας παίζουν οι φίλες μας και θα μας κοροϊδεύουν.

 


        
                           

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος