ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Του Πρόδρομου Γιαπράκη


 

 Οι γονείς του Βασίλη δουλεύουν, γι’ αυτό αναγκάζεται να τρώει μόνος του. Η μαμά του του φτιάχνει φαΐ από το βράδυ αλλά αυτός προτιμάει να τρώει σοκολάτες, πατατάκια, γαριδάκια και μπέικρολς. Έτσι, μόλις έρχεται από το σχολείο, πετάει το φαΐ και πηγαίνει και αγοράζει από το μαγαζί αυτά που του αρέσουν.
Έτσι σιγά – σιγά άρχισε να βάζει κιλά. Οι φίλοι του είχαν στενοχωρηθεί γι’ αυτόν και του έδωσαν μια συμβουλή, αλλά αυτός αρνήθηκε και μάλωσε μαζί τους. Μάλωσαν, γιατί οι φίλοί του του είπαν να πάψει πια να τρώει πατατάκια, σοκολάτες, γαριδάκια και μπέικρολς, γιατί είχε παχύνει.
Αυτός συνέχιζε να κάμει το ίδιο και έβαζε κι άλλα κιλά. Είχε φτάσει στα εξήντα εννιά κιλά, αλλά δεν σκέφτηκε ότι είναι υπέρβαρος .

Η μαμά του δεν ήξερε ότι πετούσε το φαΐ. Οι φίλοι του όμως που τον αγαπούσαν, της το είπαν κρυφά και της είπαν να μην του το πει. Εκείνη, επειδή παρασύρθηκε, το είπε. Εκείνος θύμωσε μαζί τους, αλλά έκανε μεγάλο λάθος, γιατί το είπαν για το καλό του.
Την άλλη μέρα που συναντήθηκαν στο σχολείο πάλι μάλωσαν. Ο Βασίλης όμως παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να τρώει αυτά που προτιμούσε και όσο αυτός συνέχιζε, τόσο στεναχωριόνταν οι φίλοι του.

Μια μέρα όμως η μαμά του πήρε άδεια για μια μέρα και δεν του το είπε. Όταν σχόλασε ο Βασίλης, πήγε στο μαγαζί να πάρει αυτά που προτιμούσε και η μαμά του τον περίμενε στο σπίτι. Μόλις έφτασε στο σπίτι, τον τσάκωσε με τα πατατάκια και τα γαριδάκια. Του είπε: «Πάλι τέτοια τρως και πετάς το φαΐ, ε!» Δεν μίλησε και θυμήθηκε την συμβουλή των φίλων του . Ζήτησε συγνώμη από τη μαμά του και από τους φίλους του .

Είχε καταλάβει το λάθος του αλλά ευτυχώς δεν ήταν πολύ αργά. Προσπάθησε να χάσει τουλάχιστο λίγα κιλά. Παρακάτω θα σας πω πώς.
Το πρωί έπινε ένα ποτήρι γάλα και το μεσημέρι έτρωγε μικρές μερίδες από το φαΐ που μαγείρευε η μαμά του. Αυτή τη δίαιτα την έκανε για ένα χρόνο και, ευτυχώς, έχασε δέκα ολόκληρα κιλά.
Από τότε δεν ξανάφαγε πατατάκια, σοκολάτες, γαριδάκια και μπέικρολς. Έτσι, οι φίλοι του δεν στενοχωριόνταν πια γι’ αυτόν.
 

 

Προηγούμενη Σελίδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   Επόμενη Σελίδα

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος