ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Της Άννας Αντωνιάδου


 Ο Δαμιανός, όταν ήταν μικρός, ήταν παχουλός, γιατί έτρωγε πολλά γλυκά και έπινε πολλές πορτοκαλάδες.
Η μητέρα του του έλεγε: «Δαμιανέ, μην τρως πολλά γλυκά και πορτοκαλάδες, γιατί θα πονέσει το στομάχι σου και θα χαλάσουν τα δόντια σου». Αυτός δεν την άκουγε.

Κάποια μέρα που είχαν γυμναστική έκαναν αγώνα δρόμου. Ο Δαμιανός με δυσκολία έφτασε στο τέρμα και οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν, γιατί ήταν παχουλός

Όταν πήγε στο σπίτι, έφαγε δύο σοκολάτες και πατατάκια. Μετά από λίγη ώρα άρχισε να πονάει η κοιλιά και ένα δόντι του. Αφού το είπε στη μαμά του, πήγαν στον παιδίατρο. Αυτός του είπε να μην τρώει πολλά γλυκά, γιατί θα έχει πρόβλημα υγείας.

Μετά πήγανε στον οδοντίατρο, του σφράγισε το δόντι και του είπε ό,τι και ο παιδίατρος. Αυτός πάλι δεν τους άκουσε.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς έγιναν αγώνες, (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, δρόμου). Ο Δαμιανός πήρε μέρος σε αυτούς τους αγώνες. Αυτός λόγω του σωματικού του βάρους δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει και έτσι έχασαν μια θέση στο βάθρο. Οι συμμαθητές του τον κατηγόρησαν ότι αυτός ήταν η αιτία που η ομάδα τους έχασε.
Ο Δαμιανός πήγε στο σπίτι του στεναχωρημένος. Κλείστηκε στο δωμάτιό του και σκέφτηκε όλα αυτά που έγιναν και πήρε μια απόφαση: δε θα τρώει πολλά γλυκά και δε θα πίνει πολλές πορτοκαλάδες. Θα πλένει τα δόντια του πρωί – βράδυ, για να μη χαλάσουν και θα πηγαίνει στον οδοντίατρο, για να κάνει σφραγίσματα.
Αυτά τα γεγονότα του έγιναν μάθημα στη ζωή του.

 

 

Προηγούμενη Σελίδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   Επόμενη Σελίδα

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος