Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Της Μιλένας Ταταρίδου


 Ήταν μια οικογένεια που έτρωγε λιπαρά φαγητά. Αυτή η οικογένεια είχε ένα κορίτσι που το έλεγαν Φωτεινή και δεν κατανάλωνε λιπαρά, αλλά έτρωγε μόνο σαλάτες και φρούτα .
Η οικογένεια της Φωτεινής σκέφτηκε να προσκαλέσει μια ξαδέρφη τους που την έλεγαν Φιλίτσα, να μείνει σπίτι τους. Η ξαδέρφη τους ήταν μια χοντρή με χαλασμένα και μαύρα δόντια.
 


Η Φωτεινή δεν ήθελε καθόλου να της κάνει παρέα. Η οικογένειά της αποφάσισε να φύγει για τρεις μέρες, για να αφήσει τη Φωτεινή και την Φιλίτσα μόνες τους. Η Φωτεινή εκλιπαρούσε την οικογένειά της να μην φύγουν αλλά εκείνοι της έλεγε ότι δεν μπορούσαν να μείνουν κι έτσι έφυγαν.
 


Όταν έμειναν μόνες τους, η Φωτεινή κοιτούσε παράξενα την Φιλίτσα. Τότε η Φιλίτσα της είπε να δουν τηλεόραση και η απάντηση της Φωτεινής ήταν ναι.
Ενώ έβλεπαν μια ταινία η Φιλίτσα ρώτησε:
- Φωτεινή;
- Ναι.
- Γιατί δεν θέλεις να μου κάνεις παρέα;
- Γιατί εσύ είσαι παχουλή, σου αρέσουν διαφορετικά φαγητά και έχεις χαλασμένα και μαύρα δόντια.
Η Φιλίτσα της είπε:
- Όταν ήμουν μικρή, οι γονείς μου με τάιζαν πολλά φαγητά με λιπαρά, για να μεγαλώσω γρήγορα. Εγώ δεν ήθελα αλλά με ανάγκασαν.
 


Τότε η Φωτεινή της ζήτησε συγνώμη που την είπε χοντρή και της ζήτησε να γίνουν οι καλύτερες φίλες. Η Φιλίτσα δέχτηκε, γιατί δεν είχε άλλες φίλες.
Η Φωτεινή της είπε να κάνει δίαιτα, για να χάσει βάρος και να γίνει λεπτή σαν τις άλλες κοπέλες. Η Φιλίτσα έτρωγε φρούτα και σαλάτες, για να γίνει λεπτή.
Όταν γύρισε η οικογένεια της Φωτεινής, έμεινε έκπληκτη με το τι έγινε. Η οικογένειά της πίστευε ότι, αν έμενε η Φιλίτσα κοντά στην Φωτεινή, θα την έκανε να τρώει φαγητά με πολλά λιπαρά, αλλά δεν έγινε έτσι.
Η Φωτεινή εξήγησε στην οικογένειά της ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε φαγητά με λιπαρά, γιατί μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία μας
Είδατε τι εννοούσα; Αν είμαστε πολύ χοντροί, μπορεί να μείνουμε μόνοι μας, χωρίς να έχουμε φίλους, και αυτό είναι κακό.


 

Προηγούμενη Σελίδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   Επόμενη Σελίδα

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος