ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Του Βασίλη Παυλίδη
 

 Μέσα στο χωριό μας, στο Ριζό, υπάρχει ένα παιδί που είναι πολύ χοντρό. Εμείς σαν φίλοι του προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε. Αυτό το παιδί το λένε Πέτρο. Τρώει πάρα πολύ. Οι τσέπες του είναι πάντα γεμάτες με πατατάκια, μπισκότα, γαριδάκια κ.α.
 


Εμείς του λέγαμε να μην τρώει τόσο πολύ, γιατί μετά δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στα παιχνίδια και αυτό θα είναι δικό του λάθος.
Από τα πατατάκια έπαιρνε πολλές θερμίδες και λίπη. Κανονικά τα αγόρια πρέπει να παίρνουν 2.400 θερμίδες ενώ τα κορίτσια 2.200 θερμίδες. Δε γυμναζότανε καθόλου, για να χάσει τις παραπανίσιες θερμίδες που έπαιρνε.
 


Εμείς το πρώτο πράγμα που κάναμε για να τον βοηθήσουμε ήταν να μην τον βάζουμε στα παιχνίδια. Μετά από λίγες μέρες καταλάβαμε ότι αυτό ήταν ανοησία και ο Πέτρος ένιωθε άσχημα, γι’ αυτό το σταματήσαμε.
Ο Πέτρος όμως συνέχιζε να τρώει. Έβαζε και άλλα παραπανίσια κιλά. Εμείς αναγκαστήκαμε να του πούμε ψέματα παρόλο που δεν το θέλαμε. Του είπαμε πως θα φτιάχναμε παιδική ομάδα και πως έπρεπε να μην τρώμε. Δηλαδή, όχι να μην τρώμε τίποτα, αλλά να μην τρώμε πατατάκια, γαριδάκια και άλλα τέτοια πράγματα.
 


Αρχίσαμε να τρέχουμε όλοι τζόκιν και ελαττώσαμε το φαγητό. Ο Πέτρος άρχισε να χάνει λίγο – λίγο τα περιττά κιλά. Έγινε κανονικός.
Ύστερα του είπαμε ότι η παιδική ομάδα ήταν ψέμα και του ζητήσαμε να μας συγχωρέσει. Ευτυχώς για μας, μας συγχώρεσε και μας ευχαρίστησε και από πάνω που τον βοηθήσαμε.


 

Προηγούμενη Σελίδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   Επόμενη Σελίδα

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος