Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ

Του Γιώργου Σιδηρόπουλου

 

 Μια φορά κι έναν καιρό στη χώρα των τροφίμων υπήρχαν πολλά φρούτα και λαχανικά και όλα ήταν χαριτωμένα. Μα το πιο χαριτωμένο ήταν ένα πορτοκάλι.
Αντίθετα, υπήρχαν και οι εχθροί των φρούτων και των λαχανικών. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους ήταν ένα μπιφτέκι που όλο έκανε ζαβολιές. Όμως το πορτοκάλι το συγχωρούσε και δε του κρατούσε κακία.
Μια μέρα, όταν όλοι είχαν πάει για ύπνο, το μπιφτέκι απήγαγε τα παιδιά της κυρίας ελιάς και, για να τα ελευθερώσει, ζητούσε να παλέψει με το πορτοκάλι. Το πορτοκάλι με το ζόρι δέχτηκε.
 


Ήρθε η μέρα του μεγάλου αγώνα. Ανεβαίνουν και οι δυο αθλητές στο ρινγκ. Μόλις χτυπάει το καμπανάκι, το πορτοκάλι τρέχει απάνω στο μπιφτέκι και το ρίχνει κάτω. Το μπιφτέκι δεν μπορούσε να σηκωθεί, γιατί ήταν αβγοειδές. Το αποτέλεσμα ήταν το μπιφτέκι να ελευθερώσει τις μικρές ελίτσες που ξαναγύρισαν στη μαμά τους.
Το μπιφτέκι δεν είχε μάθει από το πάθημά του. Έτσι, επειδή δεν μπορούσε να νικήσει το πορτοκάλι, σκέφτηκε να κάνει μια συμμορία. Η συμμορία περιλάμβανε το μπιφτέκι, το λουκάνικο, τη μπριζόλα και το σαλαμάκι.
 


Την άλλη μέρα ξεκίνησε η συμμορία, για να πολεμήσει ό,τι λαχανικό υπήρχε στη χώρα. Το πορτοκάλι και τα άλλα λαχανικά δεν ήξεραν τι τους περίμενε. Η συμμορία είχε φτάσει. Το πορτοκάλι άκουσε φωνές και βγήκε να δει τι γίνεται. Μόλις βγήκε έξω, είδε το μπιφτέκι μαζί με τι συμμορία του και είπε:
- ’ααα!!! Πάλι εσύ, δειλέ; Πώς από τα μέρη μας;
- ’μα είμαι εγώ δειλός εσύ είσαι πιο δειλός από εμένα. Έχε χάρη που είμαι αβγοειδές μπιφτέκι και πέφτω εύκολα, γι’ αυτό έκανα τη συμμορία, για να φυλακίσω πιο γρήγορα τα λαχανικά κι εσένα.
- Δε θα το κάνεις, μπιφτέκι. Ξέρεις πως δεν μπορείς να πολεμήσεις τις υγιεινές τροφές.
- Τώρα θα δεις τι θα πάθει ο λαός σου. Πιάστε τους όλους!!!
Το μπιφτέκι φυλάκισε το λαό του πορτοκαλιού, αλλά το πορτοκάλι δραπέτευσε. Τώρα είχε να σώσει έναν ολόκληρο λαό και δεν ήταν καθόλου εύκολο, γιατί ήταν ένας εναντίον έξι. Αλλά το πορτοκάλι δε φοβόταν, γιατί ήταν γενναίο. Έφτιαξε ένα τόξο και ένα δόρυ και ξεκίνησε για την περιοχή των βλαβερών τροφών.
 


Συνάντησε έναν ανανά και τον πήρε μαζί του σαν σύμμαχο. Σε τρεις ώρες είχαν φτάσει και περίμεναν πότε το μπιφτέκι και οι άλλοι θα πάνε για ύπνο. Αυτό δεν άργησε καθόλου. Τότε το πορτοκάλι μαζί με τον ανανά πήγαν και έπιασαν το μπιφτέκι, το έδεσαν και το κλείδωσαν σε ένα μπουντρούμι μαζί με την άλλη συμμορία. Αμέσως πήγαν να ελευθερώσουν και τους συντρόφους τους, αλλά δεν μπόρεσαν, γιατί το κελί ήταν κλειδωμένο. Επειδή τα φύλλα του ανανά ήταν σκληρά και κοφτερά, έσπασαν την κλειδαριά και ελευθέρωσαν τους υπόλοιπους.


 

Προηγούμενη Σελίδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος