ΜΕΡΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΡΙΖΟ
ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ


Το Ριζό βρίσκεται σε τέτοια τοποθεσία που γύρω της υπάρχουν πολλά μέρη που αξίζει να τα επισκεφτούμε.
Διασχίζοντας το δρόμο Σκύδρας Βέροιας θα συναντήσουμε στα Λευκάδια σημαντικούς αρχαίους Μακεδονικούς τάφους.
Στη συνέχεια ανηφορίζουμε προς τη Νάουσα, μια πόλη χτισμένη στις πλαγιές του Βερμίου. Ξακουστή για το καρναβάλι με το χορό της «Μπούλας». Ένα όμορφο, καταπράσινο και δροσερό μέρος, με πολλά πλατάνια και νερά, ξενοδοχεία και εστιατόρια, που αξίζει να επισκεφτούμε είναι ο Άγιος Νικόλαος. Ένα ακόμα μέρος στο οποίο πρέπει να πάμε είναι η περιοχή «Στουμπάνα», όπου υπάρχει μνημείο για να θυμίζει τη θυσία των γυναικών της Νάουσας, που έπεσαν στην Αράπιτσα, για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Κάτω από τη Νάουσα υπάρχει η σχολή του Αριστοτέλη και αρχαίοι τάφοι με μεγάλη αρχαιολογική αξία.
Φεύγοντας από τη Νάουσα πάμε στη Βέροια. Εκεί θα δούμε το «Βήμα του Αποστόλου Παύλου» και πολλές βυζαντινές εκκλησίες, παλιά αρχοντικά και τη βεροιώτικη αρχιτεκτονική στις διατηρητέες συνοικίες. Πάνω από τη Βέροια θα δούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά.
Μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια είναι η Βεργίνα με τους πολλούς Μακεδονικούς Βασιλικούς τάφους και τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται σε ένα σύγχρονο μουσείο.
Οι λάτρεις του σκι το χειμώνα μπορούν να επισκεφτούν το Σέλι και τα Τρία – Πέντε Πηγάδια.
Γυρίζοντας στο Ριζό παίρνουμε το δρόμο που οδηγεί στην Έδεσσα. Το κυριότερο αξιοθέατό της είναι οι καταρράχτες της, που σχηματίζονται από τον ποταμό Εδεσσαίο. Στην περιοχή του Λόγγου βρίσκεται η αρχαία πόλη της Έδεσσας.
Λίγο έξω από την Έδεσσα βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν το οποίο επισκέπτονται πολλοί τουρίστες που ασχολούνται με τα χειμερινά σπορ.
Αυτά είναι τα σημαντικότερα μέρη γύρω από το Ριζό που αξίζει να επισκεφτούμε!!!
            

 

Αντωνιάδου Άννα, Παναούση Κατερίνα,
Σελίδου Χαρούλα, Ταταρίδου Μιλένα (Ε΄ Τάξη)

 
 

Προηγούμενη Σελίδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   Επόμενη Σελίδα

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος