ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχέδιο εργασίας

Επίσκεψη σ’ ένα αγρόκτημα

Καταπληκτικά γεγονότα για ζώα

Τα ζώα και τα αισθήματά τους

Ανθρώπινες επιλογές

Γράμματα των ζώων στην εφημερίδα μας

Ο φίλος μου

Αδέσποτα ζώα

Είδη υπό εξαφάνιση

Τα δικαιώματα των ζώων και η καταπάτησή τους

Ζώα σπονδυλωτά και ασπόνδυλα

Κατοικίδια ζώα

Μασκαράδες στη φύση

Σπίτι μου σπιτάκι μου

Τα ζώα και το κρύο

Τα ζώα στη χριστιανική θρησκεία

Παροιμίες και φράσεις παροιμιώδεις

Ομαδικά και επιτραπέζια παιχνίδια

Τραγούδια

Ζωγραφική και κατασκευές

Μαθηματικά

Αγγλικά

Σπαζοκεφαλιές

Αινίγματα

Ανέκδοτα

Βιβλία που διαβάσαμε

Πηγές

 

 

Γράμματα των ζώων στην εφημερίδα μαςΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΛΛΟΝΕΣ
Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Εγώ και το σπίτι μου κινδυνεύουμε να γίνουμε είδος προς εξαφάνιση, γιατί οι άνθρωποι θέλουν να μου πάρουν τους χαυλιόδοντές μου, να με σκοτώσουν, για να τους κάνουνε περιδέραια και διακοσμητικά.
Το σπίτι μου κινδυνεύει να καεί από τις φωτιές που τις βάζουν οι άνθρωποι και μετά παίρνει το δάσος φωτιά και καταστρέφονται όλα.
Με εκτίμηση
Ένας ελέφαντας
Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Εγώ θα ήθελα να σας πω ότι κάποιοι άνθρωποι με κυνηγάνε και δεν έχω να πάω πουθενά. Θα τους πείτε να μη με κυνηγάνε; Με κυνηγάνε, για να πάρουνε τη γούνα μου. Σας παρακαλώ, κύριε αρχισυντάκτη, να τους πείτε να μη μας κυνηγάνε, γιατί δεν υπάρχουν πολλά πάντα και είμαστε υπό εξαφάνιση.
Τώρα φεύγω, γιατί θα πάω στο σπίτι μου να δω μήπως έφυγαν οι κυνηγοί. Το έσκασα κρυφά – κρυφά και ήρθα σε σας. Τώρα φεύγω.
Με εκτίμηση
Ένα πάντα

Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Εγώ το ελάφι θέλω να σου κάνω κάποια παράπονα. Κινδυνεύω από τους ανθρώπους αλλά και από τα ζώα. Ο άνθρωπος θέλει να με σκοτώσει, για να πάρει το κρέας μου, όπως και τα σαρκοφάγα ζώα. Θέλουν ακόμα να μου πάρουν τα κέρατά μου. Ακόμα κινδυνεύω εγώ αλλά και το σπίτι μου.
Το σπίτι μου κινδυνεύει από φωτιά. Τη φωτιά μπορεί να την ανάψει όποιος πετάει στο δάσος τσιγάρα και όποιος θέλει να καταστραφούν όλα τα ζώα αλλά και το δάσος. Ακόμα μπορεί να καταστραφεί το δάσος επειδή, φτιάχνουν καινούριους δρόμους, που περνάνε μέσα απ’ αυτό. Γι’ αυτό να τους πείτε να μην ξαναενοχλήσουν τα ζώα.
Με εκτίμηση
Το ελάφι

Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Θέλω να σας πω ότι η φωλιά μου κινδυνεύει από άλλα ζώα, όπως τα σκυλιά, και από φίλους του αφεντικού μου. Όταν έφευγαν μου την έφτιαχνε από την αρχή και μου ζητούσε συγγνώμη. Όταν με πήρε, δεν έφευγε από κοντά μου. Παίζαμε και χαιρόμασταν τη ζωή, γι’ αυτό τώρα το αφεντικό μου με έχει ανάγκη. Θέλω να γίνουν πάλι όλα όπως πρώτα.
Με αγάπη
Ένα κουταβάκι
Σιδηρόπουλος Στράτος, Φωτιάδης Σωτήρης, Φωτιάς Κώστας, Σαββίδης Νίκος
ΟΜΑΔΑ: ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ

Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Το σπίτι μου παίρνει φωτιά. Τι να κάνω, μάζεψα τα παιδιά μου και φύγαμε μακριά από τη φωτιά. Η φωτιά ήταν μεγάλη. Πήγαμε στο δάσος με τα παιδιά μου και στο δρόμο με κυνηγούσανε οι άνθρωποι, για να με φάνε μαζί με τα παιδιά μου.
Με εκτίμηση
Ένα κουνέλι


Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Έχω να σας κάνω ένα παράπονο. Εμείς τα άλογα κινδυνεύουμε να μας πάρουνε οι άνθρωποι, για να κουβαλάμε βαριά πράγματα και να μας μαστιγώνουν, για να ξεκινήσουμε. Πολλές φορές, όταν ανεβαίνει κάποιος πάνω μου, αγριεύω πάρα πολύ και τρέχω γρήγορα. Δεν πρέπει να με πιάνουν και να με φυλακίζουν.
Με εκτίμηση
Ένα άλογο

Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Εγώ που είμαι κοάλα αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα. Οι άνθρωποι που έρχονται στο δάσος κόβουν τα δέντρα και χαλάνε τη φωλιά μου. Δεν έχω πού να μείνω. Αν ανεβώ σε άλλο δέντρο και κάνω τη φωλιά μου, σιγά – σιγά θα το κόψουν κι αυτό. Εγώ είμαι ένα σπάνιο ζώο, γι’ αυτό δεν πρέπει να μου χαλάνε το σπίτι μου, γιατί θα εξαφανιστώ.
Πολλοί με κυνηγάνε, για να με σκοτώσουν και να πάρουν τη γούνα μου. Αυτό δεν είναι, πράγματι, πολύ καλό, να με κυνηγάνε να με σκοτώσουν. Εγώ είμαι ένα είδος υπό εξαφάνιση.
Με εκτίμηση
Ένα κοάλα
Μάλι Ντομένικο, Παρασκευαΐδου Ραφαηλία, Φωτίου Χριστίνα

ΟΜΑΔΑ: ΤΑ ΕΛΑΦΑΚΙΑ
Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Θα ήθελα να πω δυο πραγματάκια. Θέλω να σας πω ότι κινδυνεύουμε όλοι μας, ειδικά εγώ και τα πάντα, τα κοάλα και άλλα πολλά ζώα. Έρχονται οι κυνηγοί, μας σκοτώνουν, παίρνουν τα παιδιά μας, τα φοράνε κάτι στο λαιμό τους και τα βάζουν να χορεύουν. Μας παίρνουν τη γούνα μας. Έχουμε λιγοστέψει εμείς που έχουμε γούνα.
Με εκτίμηση
Μια αρκούδα
Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Εγώ είμαι ένα πάντα. Οι κυνηγοί με σκοτώνουν, για να πάρουν το δέρμα μου. Γι’ αυτό το πάντα είναι εξαφανισμένο, γιατί το σκοτώνουν οι κυνηγοί.
Με εκτίμηση
Ένα πάντα

Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη
Θα ήθελα να σας κάνω μερικά παράπονα, γιατί εμείς τα ελάφια θέλουμε να έχουμε την ελευθερία μας και όχι εσείς οι άνθρωποι να μας παίρνετε από τα δάση μας, να μας πηγαίνετε στις πόλεις με τα καυσαέρια, γιατί μερικά από εμάς αρρωσταίνουν πολύ βαριά και είναι δύσκολο να επιζήσουν.
Θα ήθελα να σας πω να προσέχετε, όταν ψήνετε στα δάση, γιατί μπορεί να πιάσει φωτιά και να καεί όλο το δάσος.
Ήθελα να σας πω ακόμη να μην κόβετε τα δέντρα, γιατί θα καταστρεφόταν το δάσος.
Με εκτίμηση
Ο κύριος ελαφίνος
Ο φύλακας των δασών
Ηλιάδου Χριστίνα, Μουχτάρης Στέλιος, Χαραλαμπίδης Λευτέρης


 

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος