ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΔΕΙΝΣΑΥΡΟΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου το σχολείο μας επισκέφτηκε το θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» που δημιουργήθηκε στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. 

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες μπήκαμε σε μια μηχανή του χρόνου, μεταφερθήκαμε εκατομμύρια χρόνια πριν και ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε, να ακούσουμε, να αγγίξουμε και να ζήσουμε μια περιπέτεια μαζί με τα γιγάντια αυτά πλάσματα: τον τρομακτικό Ρεξ, τον αλλόκοτο Τρικέρατο, τον Βραχιόσαυρο, τον Διπλόσαυρο και τη μεγάλη παρέα τους, που δεν έχει δει ανθρώπινο μάτι από κοντά.

Ο πιο εντυπωσιακός δεινόσαυρος που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι ο κολοσσιαίων διαστάσεων, προϊστορικός θηρευτής Τυραννόσαυρος Ρεξ, με 6 μέτρα ύψος και 14 μέτρα μήκος, και 23 άλλα, διαφόρων μεγεθών, προϊστορικά ζώα.  Όλα τα εκθέματα ήταν ρομποτικά, με κινήσεις, χρώματα και ήχους, που, σε συνδυασμό με τη διακόσμηση του χώρου, δημιουργούσαν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στον πραγματικό κόσμο που ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά προϊστορικά ζώα.

Την ιστορία των δεινοσαύρων ανέλαβε να αφηγηθεί μια ομάδα κοριτσιών που μας ξενάγησε στους διάφορους χώρους και ανέλαβε να λύσει τις απορίες μικρών και μεγάλων: Τι καθόρισε την εξέλιξή τους; Γνωρίζουμε όλα τα είδη των δεινοσαύρων; Πώς εξελίχθηκαν και επικράτησαν στον πλανήτη μας επί εκατομμύρια χρόνια; Γιατί εξαφανίστηκαν; Μπορούν να ξαναγεννηθούν;  

Αφού τελείωσε η ξενάγησή μας στο πάρκο των δεινοσαύρων, επισκεφτήκαμε τη χριστουγεννιάτικα στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους, για να ? μεταφερθούμε στην εποχή των παγετώνων.

Ένα  πρωτότυπο  θεματικό πάρκο είχε στηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου  απολαύσαμε μοναδικά ρομποτικά εκθέματα τα οποία είχαν ήχους, υφές,  κινήσεις  και χρώματα σε συνδυασμό με ένα  άκρως εντυπωσιακά σκηνογραφημένο περιβάλλον, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι βρισκόμασταν στην πραγματική εποχή των Παγετώνων. Μαμούθ, τίγρης με τα μεγάλα δόντια, τριχωτός ρινόκερος και άλλα προϊστορικά ζώα της  Εποχής των Παγετώνων αποτελούσαν τα εκθέματα αυτού του θεματικού πάρκου.

Ήταν μια βιωματική εμπειρία που είχαν μικροί και μεγάλοι ώστε ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στους δύο χώρους, υπήρχε έντονη η αίσθηση ότι βιώσαμε και μάθαμε πολλά, ενδιαφέροντα, νέα και σημαντικά πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *