ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας μαζί με τις ΣΤ΄ τάξεις του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων στο οποίο ανήκουμε  (το Αρσένι, την Πετριά, το Λουτροχώρι, τα Σεβαστιανά και το 2ο Σκύδρας είναι τα υπόλοιπα) πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο παλιό δημαρχείο της Καλής, για να ενημερωθούμε για την εθελοντική αιμοδοσία και να παρακολουθήσουμε εθελοντές αιμοδότες της «Εθελοντικής Ομάδας Από? Καρδιάς» να δίνουν αίμα για την «Τράπεζα Αίματος» της Καλής.

Η διευθύντρια του Δ. Σ. του Αρσενίου κ. Ευγενία Χαρισιάδου, που είναι μέλος του Συλλόγου, μας υποδέχτηκε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου και μαζί με την υπεύθυνη γιατρό της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Έδεσσας μας ενημέρωσαν σχετικά με τη διαδικασία της αιμοδοσίας (ποιοι μπορούν να δώσουν αίμα, κάθε πότε, τι πρέπει να προσέξουν κ.λπ.) και έλυσαν τις απορίες των μαθητών. Ταυτόχρονα, οι μαθητές παρακολουθούσαν όλη τη διαδικασία της αιμοδοσίας, αφού εκείνη την ώρα γινόταν αιμοληψία από δύο αιμοδότες.

Στο τέλος όλοι μας κεραστήκαμε με εδέσματα που έφτιαξαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας και, αφού χαρήκαμε λίγο τη λιακάδα και την όμορφη παιδική χαρά που υπήρχε μπροστά στο παλιό δημαρχείο, επιστρέψαμε στα σχολεία μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *