Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Α΄ και Β΄ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α και Β τάξης μιλήσαμε και είδαμε βίντεο και εικόνες για το έπος του 1940.

Έγινε απαγγελία ποιημάτων για το «ΟΧΙ» και τη «Σημαία».

Κατασκευάσαμε τις δικές μας σημαίες με τη βοήθεια της Τεντσογλίδου Μαρία (δασκάλας των εικαστικών) αφού πρώτα μιλήσαμε για τη σημαία μας, την ιστορία της και τα χρώματά της.

Τραγουδήσαμε τραγούδια του ?40 και τέλος ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Γ΄ και Δ΄ τάξη

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γ΄ και Δ΄ τάξης η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο τάξεων.

Αρχικά έγινε συζήτηση για το τι γνωρίζουν για την επέτειο αυτή. Στη συνέχεια διαβάσαμε από το Ανθολόγιο Α΄ και Β΄ Δημοτικού  «Το ασπρογάλανο πανί» προκειμένου να ακούσουμε μια άποψη για  τα χρώματα της Ελληνικής  Σημαίας.

Έπειτα οι μαθητές και οι μαθήτριες τίμησαν τους προγόνους μας απαγγέλλοντας ποιήματα (για τη σημαία, το ΟΧΙ , τους ήρωες  της Πίνδου) και τραγουδώντας τραγούδια για το Έπος του ?40.

Στο τέλος όλοι μαζί δημιουργήσαμε μια αφίσα με την «Ελλάδα» σχεδιάζοντας σε χαρτί του μέτρου το περίγραμμα ενός κοριτσιού ως «Ελλάδα» και διακοσμήσαμε το φόρεμά της με Ελληνικές Σημαίες. Γύρω της γράψαμε συνθήματα όπως «ΕΙΡΗΝΗ», «ΟΧΙ», «ΑΕΡΑ» κ.τ.λ.

Τελειώσαμε τη γιορτή ψάλλοντας όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

 

Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου 1940, της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και της απελευθέρωσης, εμπλουτισμένο με ποιήματα, τραγούδια, παρουσιάσεις powerpoint και ηχητικά ντοκουμέντα.

Παρέλασης

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου μετά τη λειτουργία έγινε δοξολογία για τους πεσόντες και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο πεσόντων. Οι καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας και βροχή) δεν επέτρεψαν τη πραγματοποίηση παρέλασης στο χωριό. Η σημαία όμως παρέλασε κανονικά στη Σκύδρα μια και η βροχή σταμάτησε και οι συνθήκες ήταν κάπως καλύτερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *