28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε την καθιερωμένη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης έκαναν από κοινού τη γιορτή τους. Τα παιδιά της Α και Β΄ τάξης είπαν ποιήματα για τη σημαία και το ΟΧΙ και τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ παρουσίασαν το θεατρικό «Το έπος τους ?40». Η γιορτή τελείωσε με τραγούδια και τον Εθνικό Ύμνο.

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης συνεργάστηκαν για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν το χρονικό των γεγονότων με μορφή ημερολογίου και με τη συνοδεία powerpoint. Το χρονικό πλαισιώθηκε από ποιήματα, κείμενα, σκετς και τραγούδια για το ΟΧΙ και τη γιορτή της σημαίας. Στο τέλος παρακολούθησαν και ένα ντοκιμαντέρ για τις μάχες πάνω στα βουνά τις Πίνδου. 

Μετά το πέρας της γιορτής το σχολείο πήγε στον Άγιο Δημήτριο, για να εκκλησιαστεί με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου παρακολουθήσαμε τη δοξολογία στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Μετά το πέρας της δοξολογίας έγινε στο Ηρώο επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε η παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού και η σημαία συμμετείχε στην παρέλαση του δήμου στη Σκύδρα.  

Την Τετάρτη 17 Οκτώβρη η σημαία συμμετείχε και στον εορτασμό για την απελευθέρωση της Σκύδρας.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *