Το Σχολείο Μας

 Φωτογραφίες

 Το Χωριό Μας

 Εργασίες Μαθητών

 Οι Δάσκαλοι μας

 Η Εφημερίδα μας

 Γιορτές Εκδηλώσεις

 Εκδρομές

 Ανακύκλωση Συνδέσεις

 

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΙΝΑΙ …

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΡΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΚΑΘ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΧΑΝ. ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΙΕΡΕΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

ΞΕΝΑΓΟΣ

AΣΘΗΤΙΚΟΣ

ΚΑΘΗΓ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΪΣΤ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΟΣΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές ξεκίνησαν και πολλά παιδιά άρχισαν να συζητάνε για το τι συμβαίνει και βρέχει. Ευκαιρία να μιλήσουμε για τον «κύκλο του νερού». Παρατηρήσαμε αρχικά τον ουρανό, καταγράψαμε τις υποθέσεις όλων για το πώς δημιουργείται η βροχή και διαβάσαμε την ιστορία «Το σύννεφο που έκλαιγε». Αφού περιγράψαμε διάφορες εικόνες που εξηγούν το ταξίδι μιας σταγόνας, μάθαμε πως ο ήλιος ζεσταίνει το νερό της θάλασσας και κάνει τις σταγονίτσες να ανεβαίνουν ψηλά και να φτιάχνουν τα σύννεφα. Τα σύννεφα, λοιπόν, γεμίζουν με νερό και ταξιδεύουν στον ουρανό. Όταν συναντήσουν κρύο αέρα, πέφτει βροχή ,και όταν ο αέρας είναι πάρα πολύ κρύος, οι σταγόνες πέφτουν σαν χιόνι. Το νερό από τη βροχή και από το χιόνι που λιώνει πέφτει στη θάλασσα και το ταξίδι της σταγόνας δε σταματάει ποτέ… Όλα αυτά τα δείξαμε με ζωγραφική και κολάζ.
(Ομαδική Εργασία «Ο κύκλος του νερού»)
 
Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τα γεωμετρικά σχήματα στην τέχνη. Βρήκαμε στο διαδίκτυο διάφορους πίνακες ζωγραφικής και διακρίναμε σ’ αυτούς τον κύκλο, το τετράγωνο, το τρίγωνο, το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και τον ρόμβο. Μετά γίναμε κι εμείς μικροί ζωγράφοι και ξαναφτιάξαμε κάποιους από τους πίνακες του γνωστού ζωγράφου Καντίνσκι με θέμα τα σχήματα.
(Ομαδικές και Ατομικές Εργασίες με θέμα «Τα σχήματα»)
 
Το επόμενο θέμα μας ήταν η γιορτή του Πολυτεχνείου. Με αφορμή τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη του 1973 διαβάσαμε τα παραμύθια της «Ντενεκεδούπολης» και της «Κυρά – Δημοκρατίας» και συζητήσαμε για το πώς ζούνε οι άνθρωποι όταν έχουμε δικτατορία και πώς όταν έχουμε δημοκρατία. Αφού φτιάξαμε τις κούκλες των παραμυθιών, παίξαμε κουκλοθέατρο και ζωγραφίσαμε το Πολυτεχνείο.
(Ομαδική Εργασία «Το Πολυτεχνείο»)
 
Το τελευταίο θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε ήταν η «Ελιά και το λάδι». Το Νοέμβρη που όλος ο κόσμος μαζεύει τις ελιές του που είναι πλέον έτοιμε, συζητήσαμε για το πόσο σημαντικό δέντρο είναι στη χώρα μας η ελιά από τα παλιά ακόμα χρόνια. Διαβάσαμε ιστορίες για τη θεά Αθηνά που χάρισε σαν δώρο την ελιά στους ανθρώπους, μάθαμε πώς βγαίνει το λάδι, κάναμε κολάζ και φτιάξαμε ένα ποίημα για την ελιά. Στη συνέχεια γίναμε ζωγράφοι και φτιάξαμε τον πίνακα του ζωγράφου Θεόφιλου «Το μάζεμα των ελιών». Στο τέλος ζυμώσαμε ψωμί με ελιές, το φάγαμε και γράψαμε τη συνταγή για «ψωμί ψητό με λαδορίγανη».
   (Ομαδική Εργασία «Η ελιά», «Το μάζεμα της ελιάς», «Μαγείρεμα»)
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ


Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας. στην παρέλαση συμμετείχαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου καθώς και ο Σύλλογος Ποντίων Ριζού. Την παρέλαση παρακολούθησε πολύς κόσμος, ο οποίος χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους συμμετέχοντες.
30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ


Κατόπιν συνεργασίας των κ.κ. Υπουργών Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, πραγματοποιήθηκαν ημερίδες μέσω τηλεδιασκέψεων της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».
Για την Κεντρική Μακεδονία η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 10.30 πραγματοποιήθηκε δοκιμή, ώστε να διαπιστωθεί η καλή λειτουργία του εξοπλισμού μας και για να εξοικειωθούμε με το περιβάλλον ζωντανής μετάδοσης και παρακολούθησης τηλεδιάσκεψης.
Υπήρχαν δύο ομάδες σχολείων. Τα σχολεία που συμμετείχαν αμφίδρομα, δηλαδή είχαν ζωντανή σύνδεση και συμμετοχή, και τα σχολεία που συμμετείχαν μονόδρομα, δηλαδή παρακολουθούσαν ζωντανά την ενημέρωση και την υποβολή ερωτήσεων.
Το σχολείο μας κληρώθηκε να συμμετάσχει μονόδρομα. Παρακολουθήσαμε από τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την ενημέρωση σχετικά με την πλοήγηση στο διαδίκτυο, τους κινδύνους που αυτή μπορεί να κρύβει και τι μπορούμε να κάνουμε για να τους αντιμετωπίσουμε. Στη συνέχεια μαθητές των σχολείων που ήταν συνδεδεμένα ζωντανά έκαναν ερωτήσεις για να λύσουν απορίες που τους είχαν δημιουργηθεί.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια και ενημέρωση, η οποία όμως είχε κάποια μικροπροβλήματα στο κομμάτι που αφορούσε το τεχνικό μέρος. Κάποιες στιγμές χανόταν η επαφή και κάποιες άλλες δεν ακούγονταν καλά οι ομιλητές. Την επόμενη φορά ελπίζουμε να πάνε όλα καλύτερα.
 
17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξης ετοίμασαν και παρουσίασαν τα γεγονότα εκείνου του τριήμερου μέσα από κείμενα, σκετς και τραγούδια. Στη συνέχεια όλο το σχολείο πήγε στο ηρώο, για να καταθέσει λίγα λουλούδια για τους νεκρούς του αγώνα.