Μάρτιος 2003

Αρ. Φύλλου 59

Έτος 7ο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Το καρναβάλι της Σκύδρας – Το καρναβάλι του Ριζοχωρίου – Το αποκριάτικο πάρτι στο Σχολείο μας

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»

Συνέντευξη από τον πρωταγωνιστή της παράστασης «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», Μανόλη Σορμαϊνη

Χάρρυ Πότερ – Η κάμαρα με τα μυστικά

Μύθοι του Αισώπου (Γ΄ μέρος) - Θουκυδίδης - Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο

Επώνυμα και από πού βγήκαν - Η ζωή του Wakola

Το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω είναι Προϊστάμενη Χειρουργείου

Παραολυμπιακοί αγώνες 

Γιατί το λέμε - Φωτοσύνθεση

 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 

 

 

ΧΑΡΡΥ ΠΟΤΕΡ – Η ΚΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Να ‘μαστε πάλι με το Χάρρυ Πότερ, το μικρό μας μάγο, σε νέες περιπέτειες.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η δεύτερη σχολική χρονιά στο Χόγκουαρτς άρχιζε σε λίγες μέρες. Μετά την πρώτη σχολική χρονιά, ο Χάρρυ έμενε με τους θείους του και περίμενε υπομονετικά να έρθει η νέα χρονιά.

Ο Τόμπι, ένα μικρό ξωτικό, ήταν υπηρέτης μιας οικογένειας μάγων. Αυτός, λοιπόν, δεν ήθελε να επιστρέψει ο Χάρρυ στο Χόγκουορτς, γιατί θα πάθαινε κάτι κακό. Ο Τόμπι κρατούσε τα γράμματα των φίλων του Χάρρυ, για να νομίζει πως οι φίλοι του τον ξέχασαν κι έτσι να μη θέλει να πάει πίσω στο Σχολείο. Ο Χάρρυ όμως δεν άλλαξε γνώμη.

Ο φίλος του Χάρρυ, ο Ρον, έμαθε πως δεν τον άφηναν να πάει και γι’ αυτό πήρε το ιπτάμενο αυτοκίνητο του πατέρα του και πήγε μαζί με τα δύο αδέρφια του να τον πάρει και να τον σώσει από τους θείους του. Τον πήραν, λοιπόν, και τον πήγαν στο σπίτι τους, για να φύγουν μαζί για το Χόγκουορτς.

Οι δάσκαλοι του Σχολείου έστειλαν ένα γράμμα στα παιδιά, στο οποίο έγραφαν τι βιβλία έπρεπε να πάρουν για το σχολείο. Η μητέρα του Ρον τους είπε πως έπρεπε με μαγική σκόνη να πάνε στη «Διαγώνιο Αλέα», για να πάρουν τα βιβλία. Παίρνοντας τη σκόνη την έριχναν στα πόδια τους και έπρεπε να πουν καθαρά πού ήθελαν να πάνε. Ο Χάρρυ δεν το είπε καθαρά και βρέθηκε σε μια γειτονιά κακών μάγων. Παρόλα αυτά ο Χάρρυ βρήκε το Ρον και αγόρασαν τα βιβλία.

Μετά από λίγο πήγαν στο σιδηροδρομικό σταθμό, στην αποβάθρα 9 ¾ για να πάρουν το τρένο για το Σχολείο. Ο Τόμπι έκλεισε την πύλη και δεν τους άφησε να μπουν, για να γλιτώσει το Χάρρυ. Ο Ρον όμως είχε μια ιδέα. Να πάνε με το αυτοκίνητο του πατέρα του. Έφτασαν λοιπόν στο Χόγκουορτς, έχασαν όμως τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσαν σε μια μαγική ιτιά, που ότι έπεφτε πάνω του το κατέστρεφε. Ο Χάρρυ και ο Ρον τη γλίτωσαν παρά τρίχα. Οι δάσκαλοι τους κατσάδιασαν γι’ αυτό και τους είπαν πως, αν το ξανάκαναν, θα τους έδιωχναν.

Στο Χόγκουορτς συνέβαιναν κάτι πολύ τρομαχτικό. Σχεδόν κάθε μέρα ένας άνθρωπος μαρμάρωνε. Αυτό όμως συνέβαινε γιατί ένας κακός μάγος ήθελε να καταστρέψει το Σχολείο. Οι δάσκαλοι εξήγησαν στα παιδιά την ιστορία της κάμαρας με τα μυστικά και τους είπαν τα εξής: «Το Χόγκουορτς το ίδρυσαν τέσσερις μεγάλοι μάγοι. Ένας απ’ αυτούς όμως δεν ήθελε τους μάγους που είχαν διαφορετικούς γονείς π. χ. μητέρα θνητή και πατέρα μάγο ή αντίστροφα. Αυτόν το μάγο τον έλεγαν Σλίθερινγκ. Οι άλλοι τρεις τον έδιωξαν, γιατί φερόταν άσχημα σ’ αυτά τα παιδιά. Αυτός όμως, φεύγοντας, άφησε μια κάμαρα που είχε μέσα ένα τέρας και είπε πως κάποιος απόγονός του θα άνοιγε την κάμαρα και θα ελευθέρωνε το τέρας, για να καταστρέψει το Σχολείο».

Ο Χάρρυ ήθελε να βρει στοιχεία για να εξοντώσει αυτόν που έκανε το κακό. Άκουγε, μόνον αυτός, μια φωνή και, ακολουθώντας την, έφτανε στο μέρος όπου γίνονταν οι παράξενες επιθέσεις. Βλέποντάς τον εκεί τον κατηγορούσαν σαν υπεύθυνο γι’ αυτές.

Ο απόγονος του Σλίθερινγκ ήταν ένας παλιός μαθητής. Αυτός έδωσε ένα μαγικό ημερολόγιο στην αδερφή του Ρον, την Τζίνι, και αυτή, υπνωτισμένη, έκανε τις επιθέσεις χωρίς τη θέλησή της και μαρμάρωνε τους φίλους του Χάρρυ. Το κορίτσι αυτό ήταν έτοιμος να το σκοτώσει ο απόγονος του Σλίθερινγκ, για να δυναμώσει και να καταστρέψει το Χόγκουορτς.

Όταν το έμαθε ο Χάρρυ, βρήκε την είσοδο της κάμαρας με τα μυστικά και σκότωσε το τέρας που ήταν ένας Βασιλίσκος, δηλαδή ένα τεράστιο, δηλητηριώδες φίδι. Το σκότωσε, αλλά το φίδι πρόλαβε να τον δαγκώσει και να του μεταδώσει το δηλητήριό του. Από το σκοτωμένο Βασιλίσκο ο Χάρρυ πήρε ένα δόντι και σκότωσε τον απόγονο του Σλίθερινγκ. Αμέσως μετά το κορίτσι (η Τζίνι) έγινε καλά. Τον Χάρρυ τον θεράπευσε ένα πουλί (Φοίνικας), το οποίο ήταν του Ντάμπλντορ, ενός από τους δασκάλους του Χόγκουορτς. Το πουλί αυτό θεράπευε με τα δάκρυά του και τη μεγαλύτερη πληγή.

Έτσι λύθηκε το μυστήριο της κάμαρας με τα μυστικά

Σκηνές της ταινίας που μου άρεσαν:

Από τη δεύτερη ταινία του Χάρρυ Πότερ μου άρεσαν οι εξής σκηνές:

Η σκηνή στην οποία ο Τόμπι έκλεισε την πύλη και δεν άφησε το Χάρρυ και το Ρον να πάρουν το τρένο για το Χόγκουορτς.

Η σκηνή που ο Ρον μαζί με το Χάρρυ έπεσαν με το ιπτάμενο αυτοκίνητο πάνω στη μαγική ιτιά που δέρνει και τη γλίτωσαν παρά τρίχα.

Η σκηνή στην οποία οι δάσκαλοι του Χόγκουορτς διηγούνταν την ιστορία του Σχολείου και του απόγονου του Σλίθερινγκ.

Τέλος η σκηνή της μονομαχίας του Χάρρυ με το Βασιλίσκο και η θεραπεία του τραύματός του από τα δάκρυα του Φοίνικα.

Σεμερτζίδου Θεοδώρα (ΣΤ΄ Τάξη)

 

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος