Απρίλιος 2003

Αρ. Φύλλου 60

Έτος 7ο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πάμπλο Πικάσο - Γκουέρνικα

Ειρήνη – Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Τι μπορώ να φτιάξω με την αγάπη

Αγάπη και φροντίδα για τα ζώα, ναι. Αλλά πρώτα για τους ανθρώπους 

Πρωταπριλιά 

Πρωταπριλιάτικα ψέματα

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου - Έρευνα 

Η ιστορία των Παραολυμπιακών αγώνων - Πινκ Πονκ στο σχολείο μας 

Γιατί το λέμε - Ηρόδοτος - Αστερισμοί - Συνέντευξη από έναν υδραυλικό

 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 

 

 

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

Πολλά μπορούμε να κάνουμε όταν έχουμε αγάπη. Εγώ θα μπορούσα να φτιάξω σχολεία για όλα τα παιδιά του κόσμου. Νοσοκομεία για όλους τους αρρώστους. Ρούχα, παπούτσια, μπλούζες και παντελόνια για όλους τους φτωχούς. Σπίτια για όλους όσους ζουν στους δρόμους και δεν έχουν ζεστασιά. Θα ήθελα να δώσω φαγητό σε όσους δεν έχουν να φάνε. Θα ‘θελα να γίνουν αδέλφια όλα τα παιδιά του κόσμου, άσπρα, κίτρινα, μαυράκια, όλα του Θεού παιδάκια. Θα προσπαθούσα να σταματήσω τους πολέμους που κάνουν οι μεγάλοι. Να φτιάξω ένα κόσμο με αγάπη και ειρήνη, χαρά και ελευθερία, χωρίς πολέμους, σκοτωμούς και κλάματα. Μα όσο κυβερνούν οι μεγάλοι ο πόλεμος δε θα σταματήσει.

Θεοδοσίου Βασιλική (Δ΄ Τάξη)

*       *       *

Πολλά πράγματα  μπορούμε να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι με την αγάπη. Εγώ θα ήθελα να κάνω ένα χωριό για όλα τα ορφανά και τα παιδιά που πεινάνε. Σχολεία, όπου θα πήγαιναν τα παιδιά να μάθουν γράμματα. Θα απαγόρευα να κυκλοφορούν αυτοκίνητα αλλά μόνο ποδήλατα. Θα απαγόρευα ακόμα το κλάμα, τις τιμωρίες και θα γέμιζα τη γη με δέντρα και πολύχρωμα  λουλούδια, παιδικές χαρές και κούνιες, γέλια παιδιών και χαρούμενες φωνές πουλιών. Ακόμα θα ήθελα να κάνω και ένα παιδικό νοσοκομείο για να πηγαίνουν τα άρρωστα παιδάκια. Μακάρι να γίνονταν όλα αυτά όσα ονειρεύομαι, γιατί δε μου αρέσει να βλέπω τα παιδία, φτωχά και πεινασμένα, μέσα στη φτώχεια και τη δυστυχία .

Φωτιά Αναστασία (Δ΄ Τάξη)

*       *       *

Με την αγάπη όλοι οι άνθρωποι μπορούν να φτιάξουν πολλά πράγματα. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά της Αφρικής όπου πεινάνε. Να τους προσφέρουν ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, βιβλία, σχολεία, νοσοκομεία …Ακόμα να σταματήσουν τον πόλεμο και να υπάρχει παντού ειρήνη και γαλήνη. Ακόμα να μαζέψουν όλα τα παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους. Ακόμα και ο Χριστός είπε να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας και τότε ο κόσμος θα λάμπει από χαρά. Γι’ αυτό εγώ θέλω η αγάπη να μπει σε όλες τις καρδιές των ανθρώπων και τότε όλα θα αλλάξουν, όλα θα γίνουν ομορφότερα.

Ηλιάδου Κασσιανή (Δ΄ Τάξη)

*       *       *

Εγώ με την αγάπη μπορώ να φτιάξω πολλά πράγματα, να φτιάξω ένα καλύτερο κόσμο, μια τεράστια, ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά κυρίως όμως της Αφρικής και του Ιράκ. Να φτιάξω παιδικούς σταθμούς για όλα τα φτωχά παιδάκια, νοσοκομεία, γεροκομεία, σχολεία,  ήλιους και αστέρια. Αλλά πρώτα από όλα θα ήθελα να φτιάξω μποτίτσες φοδραρισμένες με μάλλινο και ζεστά ρουχαλάκια για όλα τα φτωχά παιδάκια. Ακόμα θα μπορούσα να φτιάξω ορφανοτροφεία για τους πρόσφυγες και τα ορφανά και νοσοκομεία με τους καλύτερους γιατρούς και όλα τα παιδιά να έχουν  την υγεία τους. Θα μπορούσα να φτιάξω και μια όμορφη, ταπεινή εκκλησία όπου να πήγαιναν τα παιδιά να προσεύχονται στο Θεό, για τη ζωή της οικογένειάς τους και για τη δική τους. Θα πήγαινα κι εγώ για να προσεύχομαι, για να έχουμε σε όλο τον κόσμο ΕΙΡΗΝΗ. Όλα αυτά μπορώ να φτιάξω με την αγάπη για όλα τα παιδιά που κλαίνε, που πεινάνε, που είναι ορφανά, που είναι πρόσφυγες, που είναι άρρωστα. Να κάνω ένα κόσμο ειρηνικό με αγάπη, ελπίδα και χαμόγελο. Γι’ αυτό λέω δυνατά

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!!!

Τσιτλακίδου Αλεξάνδρα (Δ΄ Τάξη)

*       *       *

 Τις ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να τις διακρίνει η αγάπη. Αυτή συνδέει γερά τους ανθρώπους μεταξύ τους, με γερούς δεσμούς. Στην αγάπη θεμελιώνεται η φιλία και η κοινωνική επαφή και η συνεργασία. Όταν υπάρχει αγάπη, τότε όλοι ζουν ευτυχισμένοι, εργάζονται. Όταν υπάρχει αγάπη, τότε όλοι ζουν ευτυχισμένοι, εργάζονται για το κοινό συμφέρον και αγωνίζονται για τη διατήρηση της ειρήνης μεταξύ τους. Όταν επικρατεί ειρήνη στις σχέσεις των ανθρώπων, τότε έχουμε πρόοδο σ’ όλους τους τομείς του πολιτισμού, στα γράμματα, στις επιστήμες, στις τέχνες. Έτσι λιγότεροι άνθρωποι πεινούν και υποφέρουν από το πόνο και τη δυστυχία. Τα περισσότερα παιδιά βρίσκουν τη στοργή και το χάδι. Ακόμα οι δυστυχισμένοι και οι φτωχοί ανακουφίζονται από τη βοήθεια των συνανθρώπων τους. Η αγάπη αλλάζει τους ανθρώπους, γιατί φέρνει στη ψυχή τους την ειρήνη, τη γαλήνη και την ευτυχία σ’ όλους. Όπου επικρατεί η αγάπη στεγνώνει το δάκρυ, τα παιδιά παίζουν ξένοιαστα, οι μεγάλοι προχωρούν μπροστά και οι γέροι ανακουφίζονται από τα βάρη της ζωής. Η αγάπη αλλάζει τη ζωή. Ρίχνει φως και χαρίζει την ευτυχία στις καρδιές των ανθρώπων. Όλα έχει τη δύναμη να τα μετατρέπει η αγάπη. Πόσο όμορφη γίνεται η ζωή όταν οι άνθρωποι προχωρούν χέρι – χέρι και τραγουδούν το τραγούδι της ζωής με πρόσωπα που λάμπουν από ΕΥΤΥΧΙΑ και ΧΑΡΑ !!!

Σελίδου Ελίζα (Δ΄ Τάξη)

*       *       *      

Εγώ με την αγάπη μπορώ ντύσω με ζεστά ρούχα όλα τα παιδιά της γης. Να φτιάξω νοσοκομεία, σχολεία. Όταν αγαπάμε όλα τα παιδιά και τους προσφέρουμε τη ζεστασιά, τότε είναι σαν να τα προσφέρουμε στον ίδιο στο Χριστό. Εγώ όμως  θέλω με την αγάπη να φτιάξω ένα κόσμο ειρηνικό και γι’ αυτό λέω δυνατά ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.

Τώρα που ετοιμάζονται για πόλεμο η Αμερική με το Ιράκ θέλω να σταματήσει το μίσος και η διχόνοια και όλοι να μονοιάσουν και να ζήσουμε ειρηνικά, να δώσουμε όλοι τα χέρια και να ενωθούμε. Μόνο με την αγάπη μπορούμε να ζούμε καλύτερα και να χαιρόμαστε τις χαρές της ζωής.

Σιδηροπούλου Μαρία (Δ΄ Τάξη)

 

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος