Απρίλιος 2003

Αρ. Φύλλου 60

Έτος 7ο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πάμπλο Πικάσο - Γκουέρνικα

Ειρήνη – Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Τι μπορώ να φτιάξω με την αγάπη

Αγάπη και φροντίδα για τα ζώα, ναι. Αλλά πρώτα για τους ανθρώπους 

Πρωταπριλιά 

Πρωταπριλιάτικα ψέματα

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου - Έρευνα 

Η ιστορία των Παραολυμπιακών αγώνων - Πινκ Πονκ στο σχολείο μας 

Γιατί το λέμε - Ηρόδοτος - Αστερισμοί - Συνέντευξη από έναν υδραυλικό

 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 

 

 

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Κάθε άνθρωπος στον κόσμο μπορεί να έχει κι από ένα ζωάκι, ό,τι και να ‘ναι αυτό, γατάκι, σκυλάκι, παπαγαλάκι.

Οι άνθρωποι πρέπει ν’ αγαπούν και να φροντίζουν τα ζώα τους. Πρέπει να τα ταΐζουν σωστά, με κατάλληλες τροφές για κάθε είδος. Πρέπει να παίζουν μαζί τους, να τα χαϊδεύουν. Αυτά με τον τρόπο τους δείχνουν το «ευχαριστώ» τους.

Όμως πολλές φορές η αγάπη για τα ζώα οδηγεί κάποιους απερίσκεπτους ανθρώπους σε υπερβολές. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ακριβές και εκλεκτές τροφές για να ταΐσουν τα ζώα τους. Άλλοι πηγαίνουν τα ζώα τους σε κομμωτήρια ή τα βάζουν κολόνια ή, ακόμα, τα ντύνουν με ρούχα ή τα φοράνε κάλτσες και παπούτσια.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μας. Δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν ρούχα να φορέσουν και γενικά είναι φτωχοί. Αυτοί οι άνθρωποι που με υπερβολές φροντίζουν τα ζώα τους θα μπορούσαν τα χρήματα που ξοδεύουν για όλα αυτά να τα δώσουν στους φτωχούς ή να τους δώσου ένα πιάτο φαΐ.

Νομίζω ότι η αγάπη για τους ανθρώπους πρέπει να ‘ναι μεγαλύτερη απ’ την αγάπη για τα ζώα.

Ηλιάδης Κώστας (ΣΤ΄ Τάξη)

*       *       *

Σίγουρα όλοι πρέπει να έχουμε ένα ζώο στο σπίτι μας και να το αγαπάμε πολύ. Όμως αυτή η αγάπη μερικές φορές βλάπτει οποιοδήποτε ζώο. Η αγάπη που δείχνουμε σ’ ένα ζώο δεν πρέπει να είναι υπερβολική. Είχα ακούσει πως μια κυρία πήγαινε το σκυλάκι της στο κομμωτήριο, έκανε στο τρίχωμά του πλεξουδάκια και του έβαζε κορδέλες, παπουτσάκια ρουχαλάκια κ.ά. Εκείνο όμως δεν τα ήθελε, τα δάγκωνε και τα έσκιζε. Αυτή είναι η υπερβολική αγάπη που ανέφερα και δεν είναι φυσιολογική. Πού ακούστηκε ποτέ να ντύνουν τα ζώα; Αγάπη για τα ζώα είναι να τα ταΐζεις, να παίζεις μαζί τους, να τα κάνεις μπάνιο και να τα φροντίζεις.

Καλό είναι να αγαπάμε τα ζώα, αλλά πρέπει να αγαπάμε πιο πολύ τους ανθρώπους. Τα χρήματα που δώσαμε για το κομμωτήριο, για τα παπούτσια, για τα ρούχα, μπορούσαμε να τα δώσουμε στους άστεγους, στους φτωχούς, στα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους και έμειναν ορφανά, κι έτσι να τους δείξουμε την αγάπη μας.

Σιδηρόπουλος Γιώργος (ΣΤ΄ Τάξη)

 

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος