ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΙΙΑΡΑΣΤΑΣΗ


Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου το σχολείο μας πήγε στο θέατρο «ΕΓΝΑΤΙΑ» στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Η Χιονάτη και οι 7ψηλοί... νάνοι».

Φτάσαμε στο θέατρο με τα πόδια λίγη ώρα πριν αρχίσει η παράσταση, γιατί έγινε λάθος και το λεωφορείο μας κατέβασε στο θέατρο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ».
Εκτός από μας τη θεατρική παράσταση παρακολούθησαν και αρκετά άλλα σχολεία.
Το έργο είναι μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι», από τη γνωστή ηθοποιό κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη.
Η παράσταση ήταν φανταστική. Τα κοστούμια ήταν πολύχρωμα και εντυπωσιακά σαν οι ήρωες να βγήκαν μέσα από τις σελίδες εικονογραφημένων παραμυθιών. Τα σκηνικά μας μετέφεραν στο παλάτι του βασιλιά, στο δάσος που ζούσαν οι νάνοι, στο αδαμαντωρυχείο που δούλευαν, στο σπίτι που ζούσαν, με έναν τρόπο σα να γύριζαν οι σελίδες ενός παραμυθιού. Η μουσική ήταν βασισμένη πάνω σε υπέροχες μελωδίες του Φρανς Σούμπερτ, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν άλλες ατόφιες και άλλες παραλλαγμένες, κι έτσι γνωρίσαμε τη μουσική του υπέροχου αυτού συνθέτη. Οι φωτισμοί και τα εφέ ήταν εκπληκτικά. Οι

διάλογοι ήταν έξυπνοι και γεμάτοι χιούμορ. Οι ηθοποιοί ήταν θαυμάσιοι στους ρόλους τους και ειδικά η κακιά μάγισσα, η Χιονάτη και οι & νάνοι. Επίσης, οι ηθοποιοί κατέβαιναν στην πλατεία του θεάτρου, όπου έπαιζαν, χόρευαν και τραγουδούσαν, με αποτέλεσμα να χαίρονται και να ενθουσιάζονται τα παιδιά τόσο που φώναζαν, χειροκροτούσαν και προσπαθούσαν να τους αγγίξουν.

Στο τέλος της παράστασης πήραμε αυτόγραφα από κάποιους από τους πρωταγωνιστές και κάποια παιδιά πήραν συνέντευξη από τους ηθοποιούς Έφη Πρασσά (κακιά μάγισσα) και Βασίλη Ζαϊφίδη (βασιλιάς, κυνηγός, φοβητσιάρης νάνος).
 

Παρασκευαδέλη Βασιλική, Φωτιά Αναστασία (Ε' Τάξη) Παναοΰση Αικατερίνη, Παυλίδου Παναγιώτα (ΣΤ' Τάξη)


               

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος