ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων λόγω lockdown στο νομό μας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο σχολείο μας ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Αν ερχόταν κάποιος ξένος και παρακολουθούσε την τελετή από μια μεριά, θα νόμιζε ότι το σχολείο μας είναι διθέσιο και σε καμία περίπτωση πενταθέσιο. Κι αυτό, γιατί στην αυλή του σχολείου δεν βρισκόταν παρά μόνο 12 μαθητές και δύο δάσκαλοι. Όλοι φυσικά με μάσκες. Και οι υπόλοιποι πού βρίσκονταν; Μα φυσικά μέσα στις αίθουσες, όπως προβλεπόταν από τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Παιδείας. Και οι γονείς που κάθε χρόνο παρακολουθούσαν τον αγιασμό; Έξω από την αυλή, σύμφωνα με τις ίδιες οδηγίες. Ήταν βέβαια και τα παιδιά του νηπιαγωγείου – και αυτά με μάσκες – με περισσότερους εκπαιδευτικούς απ’ ότι τα παιδιά του δημοτικού.

Ο αγιασμός έγινε κάτω από αυτές τις «περίεργες» συνθήκες, οι μαθητές «ραντίστηκαν» με τον αγιασμό από απόσταση και χωρίς να προσκυνήσουν τον σταυρό,  και στη συνέχεια αγιάστηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές και δάσκαλοι μέσα στις αίθουσες όπου περίμεναν.

Έτσι ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, με αγιασμό εξ’ αποστάσεως και μάσκες στις αίθουσες, κάτω από τη βαριά σκιά του κορονοϊού που από τον Φεβρουάριο ταλαιπωρεί τη χώρα μας και όλη την ανθρωπότητα.

Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά, να προσέχουμε, να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν για το σχολείο, για να είμαστε όλοι υγιείς! Και την επόμενη σχολική χρονιά να γίνουν όλα όπως παλιά!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *