ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ? ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου ήρθαν από το Κέντρο Υγείας Σκύδρας οι κυρίες Χρυσάνθη Λεμονίδου, Μελίνα Μιχαηλίδου και Δώρα Τσίπκα προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων για τη φροντίδα των ματιών μας.

Μας έκαναν μια παρουσίαση με την προβολή powerpoint και μας μίλησαν γενικά για την αίσθηση της όρασης, για τη φυσιολογία των ματιών και τους φυσικούς μηχανισμούς που έχει αναπτύξει ο οργανισμός για την προστασία τους, για τους τραυματισμούς που μπορεί να υποστούν τα μάτια μας, για τις ασθένειες και τις εξωτερικές παθήσεις των ματιών (π.χ. βλεφαρίτιδα, επιπεφυκίτιδα, «κριθαράκι», χαλάζιο κ.λπ.). 

Μας μίλησαν ακόμα για τα προβλήματα της όρασης (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία κ.λπ.) και για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τις πολλές ώρες μπροστά σε διάφορες οθόνες (τηλεόραση, τάμπλετ, υπολογιστής, κινητά). Τέλος, μας ενημέρωσαν για το πώς πρέπει να προστατεύουμε και να φροντίζουμε την υγιεινή των ματιών μας, αλλά και πώς η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της όρασής μας. Σ? όλη τη διάρκεια της παρουσίασης οι τρεις κυρίες απαντούσαν και έλυναν τις απορίες των μαθητών.  

Φεύγοντας υποσχέθηκαν ότι θα ξανάρθουν για να κάνουν μέτρηση της οπτικής οξύτητας όλων των μαθητών τους σχολείου μας.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *