ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ, ΤΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑ, ΤΟ ΚΡΟΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΝΚ

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας μαζί με τις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις των περισσότερων σχολείων του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων στο οποίο ανήκουμε  (την Πετριά, το Λουτροχώρι και το 2ο Σκύδρας) πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Σεβαστιανών. Στην αίθουσα εκδηλώσεων ο γυμναστής του σχολείου κ. Τάκος Χατζηγιάννης ενημέρωσε τους μαθητές για τέσσερα όχι και τόσο διαδεδομένα αθλήματα, την τοξοβολία, την ξιφασκία, το κροκέ και το πέτανκ. Τους παρουσίασε με powerpoint και βίντεο τα είδη της τοξοβολίας και της ξιφασκίας, τον εξοπλισμό που χρειάζεται για τα αθλήματα αυτά, καθώς και τα, άγνωστα στα περισσότερα παιδιά, κροκέ και πέτανκ.

(Στo Petanque ή Bulles ή Bocce ή Μπάλες, οι παίκτες χωρίζονται σε 2 ομάδες, στέκονται σε ένα σημείο και πετούν σιδερένιες μπάλες όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια μικρή ξύλινη μπάλα η οποία είναι ο στόχος. Το κροκέ είναι παιχνίδι που παίζεται με ξύλινα ραβδιά (που μοιάζουν κάπως με σφυριά), μπάλες, και σύρματα σε σχήμα ημικυκλίου τοποθετημένα στο έδαφος, ώστε να περάσουν οι μπάλες μέσα από αυτά.)

Αφού τελείωσε η ενημέρωση, τα παιδιά βγήκαν στην αυλή του σχολείου, χωρίστηκαν σε ομάδες, έκαναν εξάσκηση στα τέσσερα αγωνίσματα και στο τέλος έκαναν και αγώνες. Οι τρεις πρώτοι σε κάθε αγώνισμα βραβεύτηκαν με κύπελλο και μετάλλια.

Ήταν μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά με τα τέσσερα αυτά αγωνίσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *