«ΓΙΟΡΤΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας τίμησε τη γιορτή της Σημαίας και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης γιόρτασαν και τίμησαν την ελληνική σημαία.  Ξεκίνησαν με ένα μικρό αφιέρωμα στο ιερό μας σύμβολο, τη σημαία μας. Συνέχισαν τη μικρή τους  γιορτή με το αφιέρωμά  στο μεγάλο ΟΧΙ. Στο ΟΧΙ που βροντοφώναξαν οι Έλληνες στις 28 Οκτωβρίου του 1940. Μ’ αυτό το αφιέρωμα εξέφρασαν  την ευγνωμοσύνη τους σε όλους τους πρωταγωνιστές του 1940. Είπαν ποιήματα, τραγούδησαν τραγούδια, έκαναν κατασκευές και έκλεισαν τη γιορτή τους με τον Εθνικό Ύμνο.

Οι μαθητές-τριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης τίμησαν και φέτος την επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου 1940 κάνοντας την καθιερωμένη  τους γιορτή. Μια γιορτή αφιερωμένη στην Ελευθερία, Αξιοπρέπεια, στον Ηρωισμό και στο θαύμα που έζησε και έπραξε ένας λαός για τον οποίο είμαστε πολύ περήφανοι!

Η γιορτή ξεκίνησε με ένα μικρό αφιέρωμα στο ιερό μας σύμβολο, τη σημαία μας. Εξηγήσαμε το χρώμα της και τις εννιά γαλανόλευκες ρίγες. Στη συνέχεια μαθητές της τρίτης τάξης απήγγειλαν ποιήματα για τη σημαία. Ακολούθησε το θεατρικό «ΝΑΙ στον αγώνα για την Ελευθερία». Οι μικροί μαθητές ξεδίπλωσαν το χρονικό του ελληνοϊταλικού πολέμου και της γερμανικής κατοχής πλαισιωμένο με ηχητικά ντοκουμέντα και τραγούδια της εποχής.

    Έπειτα ακούστηκαν ποιήματα για το «ΟΧΙ» από μαθήτριες της τετάρτης τάξης. Η γιορτή έκλεισε με ένα βίντεο για την 28η Οκτωβρίου και την απαγγελία του ενικού ύμνου από όλους τους μαθητές-τριες.

Η Ε΄ τάξη έκανε ένα αφιέρωμα στη Σημαία και στη συνέχεια παρουσίασε το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου μέσα από το ημερολόγιο ενός κοριτσιού. Το χρονικό διανθίστηκε από φωτογραφικό υλικό σε powerpoint, από ποιήματα και τραγούδια. Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν κινηματογραφικά ντοκουμέντα που αναφέρονταν στην περίοδο από την κήρυξη του πολέμου μέχρι την απελευθέρωση.

Η ΣΤ τάξη τίμησε την ημέρα μνήμης του ΟΧΙ με γιορτή που διοργάνωσε το πρώτο δίωρο της 27ης Οκτωβρίου 2022. Η γιορτή συμπεριλάμβανε πανηγυρικό λόγο που εκφώνησαν μαθητές, προβολή βίντεο για το χρονικό των γεγονότων, απαγγελία ποιημάτων, τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας και αρμόνιου και τέλος ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου όλο το σχολείο παρακολούθησε τη λειτουργία και τη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό όπου και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Βασίλης Φαντίδης και Γεωργία Πουτακίδου εκφώνησαν τον πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο πεσόντων και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Ριζού. Στη συνέχεια το άγημα της σημαίας συμμετείχε στην παρέλαση που έγινε στη Σκύδρα.

«ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *