ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 2Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Από τη Δευτέρα 24 έως την Κυριακή 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαφραμπόλεως η 2η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Σκύδρας. Την Τρίτη 25 Απριλίου όλο το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο της έκθεσης για να περιηγηθούν στο χώρο, να κάνουν διάφορες δράσεις, να ενημερωθούν, αλλά και να αγοράσουν διάφορα λουλούδια.

Μετά την άφιξη στο χώρο της Ανθοέκθεσης οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να ασχοληθούν με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες. Η πρώτη ομάδα ενημερώθηκε από τον γεωπόνο κ. Στέφανο Τεστέμπαση για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε «μπόμπες» με χώμα και διάφορους σπόρους και να τα φυτέψουμε, μας μίλησε για τα μέρη των φυτών, για το πώς γίνεται η φωτοσύνθεση, πώς τα ποτίζουμε και πώς μπορούμε να μεταφυτέψουμε ένα φυτό. Οι μαθητές έφτιαξαν τα δικά τους «μπόμπες» και τα πήραν μαζί τους για να τα φυτέψουν στο σπίτι τους ή στο σχολείο.

Η άλλη ομάδα πήγε σε μια αίθουσα όπου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με φυσικά τοπία αλλά και έκθεση με φωτογραφίες διάφορων λουλουδιών. Εκεί με την καθοδήγηση της κ. Πετρούλας Κολυμπάρη και της κ. Αναστασία Κριαρίδου έπαιξαν ένα παιχνίδι με αινίγματα προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα λουλούδια που αντιστοιχούσαν σε κάθε αίνιγμα.

Στη συνέχεια ο ανθοκαλλιεργητής κ. Νίκος Φίλανδρος μας μίλησε για την υδροπονική καλλιέργεια των τριαντάφυλλων και πρόσφερε στα παιδιά από ένα τριαντάφυλλο.

Τέλος στο περίπτερο του Συλλόγου Σαφραμπολιτών Σκύδρας τα παιδιά ενημερώθηκαν για την εκτροφή του μεταξοσκώληκα. Η κ. Γιούλη Παπαδοπούλου μας είπε ότι 33 οικογένειες προσφύγων από τη Σαφράμπολη της Μ. Ασίας εγκαταστάθηκαν το 1922 στη Σκύδρα και ασχολήθηκαν με την εκτροφή του μεταξοσκώληκα, αφού δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την καλλιέργεια του σαφράν που καλλιεργούσαν στον τόπο τους.  

Μετά και από αυτή την ενημέρωση οι μαθητές περιηγήθηκαν ελεύθερα στην ανθοέκθεση, αγόρασαν διάφορα λουλούδια και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο για την επιστροφή στο σχολείο.    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *