ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΙΑΣ

Την Πέμπτη 16 Μαΐου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μαζί με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των σχολείων του Αρσενίου, της Πετριάς και του Λουτροχωρίου επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο της Πετριάς, το οποίο θα τους φιλοξενήσει από της επόμενη σχολική χρονιά. Ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο περιβάλλον στο οποίο θα περάσουν τα επόμενα τρία χρόνια της μαθητικής τους ζωής.

Όταν φτάσαμε, μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Κώστας Σεμερτσίδης. Στη συνέχεια ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν στους χώρους του σχολείου η θεολόγος κ. Κυριακή Λαγωνίδου μαζί με τις μαθήτριες του Γυμνασίου Ευτυχία Σγουρέλη, Λουκία Στεφανίδου και Φωτεινή Χρυσαφίδου.

Ξεναγηθήκαμε στο γραφείο των καθηγητών, σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας (οι αίθουσες της Γ΄ τάξης ήταν άδειες, γιατί οι μαθητές είχαν επισκεφτεί το Ε.ΠΑ.Λ. της Έδεσσας, ενώ σε κάποιες διακόψαμε το μάθημα και γνωρίσαμε τους καθηγητές), στη Βιβλιοθήκη, στο Γυμναστήριο, στην αίθουσα πειραμάτων Φυσικής και Χημείας και τέλος στην αίθουσα Πληροφορικής. Δεν μπορέσαμε να ξεναγηθούμε στην αυλή του σχολείου με τα διάφορα γήπεδα λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Τέλος συγκεντρωθήκαμε στο αμφιθέατρο του σχολείου όπου οι μαθητές έθεσαν κάποιες απορίες και εξέφρασαν την αγωνία τους γι? αυτά που θα συναντήσουν την επόμενη χρονιά σε ό,τι έχει να κάνει με τα μαθήματα του Γυμνασίου.

Οι απορίες λύθηκαν και έγινε προσπάθεια για να καθησυχαστούν οι αγωνίες των μαθητών από τους δασκάλους που τους συνόδευαν αλλά και από την κ. Λαγωνίδου.

Φύγαμε με την ευχή και την ελπίδα ότι η νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο θα είναι για τα παιδιά αυτά χαρούμενη και χωρίς δυσκολίες.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *