ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕ.Β.ΓΑΛ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 το Σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων  ΜΕΒΓΑΛ  στα  Κουφάλια.  Στην επίσκεψη μαζί μας ήρθε και το Δημοτικό Σχολείο από το γειτονικό μας Λουτροχώρι.  Η εκδρομή έγινε με διώροφο λεωφορείο. Αν και ο καιρός φαινόταν αρχικά βροχερός, αυτό δε στάθηκε εμπόδιο να γίνει  κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα η εκδρομή.

Μόλις φτάσαμε μας υποδέχτηκε μία υπεύθυνη του εργοστασίου και μας οδήγησε σε μια ευρύχωρη αίθουσα με καθίσματα, τραπέζια και μια μεγάλη οθόνη. 

Εκεί μας παρουσίασε την ιστορία της εταιρείας, το όνομα της οποίας σημαίνει ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, μας είπε πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες της χώρας.  Μας παρουσίασε σε βίντεο πώς συλλέγουν το γάλα από τις αγελάδες, πώς μεταφέρεται, καθώς και τον τρόπο που το παστεριώνουν και το συσκευάζουν.  Επίσης μας παρουσίασε τον τρόπο που γίνονται το τυριά και το γιαούρτι.  Μας εξήγησε ακόμη την αξία των γαλακτοκομικών στην καθημερινή μας διατροφή.  Φεύγοντας από το εργοστάσιο έδωσαν στον καθένα μας από μια σακούλα που περιείχε δώρα, προϊόντα της εταιρείας.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη βιοτεχνία ζυμαρικών «Ευτυχία» στο Νέο Μυλότοπο, κοντά στα Γιαννιτσά.  Μας υποδέχτηκε η ιδιοκτήτρια της βιοτεχνίας, η κυρία Ευτυχία. Μας είπε λίγα λόγια για την ιστορία της επιχείρησης και μας εξήγησε πώς και από τι φτιάχνονται τα ζυμαρικά.  Εντύπωση μας έκανε που μια τέτοια μικρή βιοτεχνία παράγει σαράντα είδη ζυμαρικών !  Βάζοντας σε λειτουργία τη μηχανή, μας έγινε και μια μικρή επίδειξη της παραγωγής κάποιων από τα προϊόντα τους.  Πριν φύγουμε, πολλοί από εμάς αγοράσαμε διάφορα προϊόντα της βιοτεχνίας όπως χυλοπίτες, τραχανά, εβρεστόν, χυλοπίτες με λαχανικά, διάφορα ζυμαρικά με μανιτάρια κ.ά.

Επιστρέψαμε στο χωριό το μεσημέρι, κουρασμένοι αλλά πολύ ευχαριστημένοι από αυτά που είδαμε, αλλά και επειδή περάσαμε ωραία!  Ελπίζουμε σύντομα το Σχολείο μας να κάνει και άλλες τέτοιες εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές!

Τα παιδιά της  Ε΄ τάξης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *