ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Κ.Π.Ε ΕΔΕΣΣΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 η Δ΄, η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Έδεσσας για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα «Έργα Θεού, έργα ανθρώπων: Ο υγρότοπος Άγρα ? Βρυττών ? Νησίου».

Στο Κέντρο μας υποδέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί Θεοδωρίδου Σοφία, Αβραάμ Μαρία και Παπαϊωάννου Θοδωρής οι οποίοι μας καλωσόρισαν και μας συστήθηκαν. Στη συνέχεια, για να συστηθούμε κι εμείς, μαθητές και δάσκαλοι, πήραμε από μια κάρτα ενός ζωντανού οργανισμού της λίμνης του Άγρα (ζώου ή φυτού) και συστηθήκαμε και με το όνομά μας αλλά και με τα στοιχεία της κάρτας που διαλέξαμε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου να γνωρίσουν εμάς και εμείς τα ζώα και τα φυτά της λίμνης.

Αφού τελειώσαμε με το παιχνίδι γνωριμίας κάναμε ένα διάλλειμα για να φάμε το δεκατιανό μας. στη συνέχεια πήραμε τα απαραίτητα όργανα και υλικά (κιάλια, φωτογραφικές μηχανές, θερμόμετρα, χάρτες, κάρτες κλπ.), ανεβήκαμε στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε για τη λίμνη. Εκεί αφού χωριστήκαμε σε δύο ομάδες ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας για τις οποίες επιβραβευόμασταν με ένα γράμμα. Παρατηρήσαμε και αναγνωρίσαμε τα πουλιά της λίμνης με τα κιάλια, πήγαμε κοντά στη λίμνη και μετρήσαμε τη θερμοκρασία του νερού, την περιεκτικότητά του σε οξυγόνο και την οξύτητά του, ακούσαμε τους διάφορους ήχους κάνοντας απόλυτη ησυχία, αναγνωρίσαμε τα διάφορα φυτά. Τέλος οι δύο ομάδες συνεργαζόμενες και χρησιμοποιώντας τα γράμματα που συνέλεξαν από τις δραστηριότητες «ανακάλυψαν» το πουλί της λίμνης που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Ήταν μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα επίσκεψη η οποία ενθουσίασε όλα τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *