«ΗΡΑΚΛΗΣ ? ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ»

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν  το θεματικό πάρκο «Ηρακλής ? Οι 12 Άθλοι» στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης.

Το πάρκο χωρίζονταν σε δύο τομείς. Ο  πρώτος περιλάμβανε  μία εισαγωγή στην ελληνική  μυθολογία, στοιχεία από την γέννηση του Ηρακλή, μέχρι την ενηλικίωσή καθώς και τα κατορθώματά του. Μουσειακή προσέγγιση των 12 άθλων με ένα μεγάλο τρισδιάστατο χάρτη όπου παρουσιάζονταν τα σημεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι άθλοι.

Στην συνέχεια,  στην αίθουσα  προβολής, ο Γιάννης Σερβετάς ο οποίος  είχε  το ρόλο του βοηθού του Ηφαίστου, Κάβειρου  παρουσίασε  ένα διαδραστικό  βίντεο το οποίο παρακολούθησαν τα παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κάθε ένας από τους άθλους παρουσιάζονταν με τρισδιάστατα εκθέματα ξεχωριστά, Είδαν τη λερναία ύδρα που βρίσκεται σε μία λίμνη, το λιοντάρι μέσα στη σπηλιά, τα μήλα των Εσπερίδων και όλους τους άθλους του Ηρακλή σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Στο τέλος της περιήγησης, τα παιδιά  έπρεπε να κατακτήσουν τον 13ο Άθλο, ο οποίος  περιλάμβανε στούντιο τηλεόρασης όπου  τα παιδιά έπρεπα να απαντήσουν σε ερωτήσεις ανάλογες με την ηλικία τους. Στο τέλος της διαδρομής, η οποία διήρκησε  περίπου μία ώρα τα παιδιά  κέρδισαν ένα δώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *