ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Σκύδρας τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με το Δήμο Σκύδρας και τον Α. Σ. Σκυδραϊκός. Στο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες από πολλά σχολεία του δήμου μας (δημοτικά, γυμνάσια και το λύκειο) ακόμα και από τη Νάουσα.

Ο κάθε αγώνας διαρκούσε 15 λεπτά μεικτό χρόνο, η κάθε βολή μετρούσε για 1 πόντο, κάθε εύστοχο σουΤ που γινόταν μέσα από τη γραμμή του τρίποντου μετρούσε επίσης για 1 πόντο, ενώ κάθε εύστοχο σουτ έξω από τη γραμμή του τρίποντου μετρούσε για 2 πόντους. Οι ομάδες ήταν χωρισμένες σε 6 γκρουπ (6 μπασκέτες) ανάλογα με την ηλικία τους.

Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες: τους «ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ» στους οποίους έπαιξαν ο Μάκης Βασιλείου, ο Ιάσονας Φαντίδης και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, και τους «ΑΝΙΚΗΤΟΥΣ», στους οποίους έπαιξαν ο Ανέστης Κελεσίδης, Δαυίδ, Τάσος και Παύλος Φωστηρόπουλος (από τη Σκύδρα).

Το Σάββατο οι «ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ» δυσκολεύονταν να συνεργαστούν μεταξύ τους και ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα τους από τους «ΜΑΧΗΤΕΣ» της Σκύδρας με 8 ? 1 (το μοναδικό καλάθι σημείωσε ο Μάκης Βασιλείου). Στον δεύτερο αγώνα τα πήγαν καλύτερα, αλλά ηττήθηκαν και πάλι από τους «SKYDRA BOYS» με 6 ? 3 (ένα καλάθι σημείωσε ο Μάκης Βασιλείου και 2 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος). Οι «ΑΝΙΚΗΤΟΙ» νίκησαν στον πρώτο αγώνα τους «ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ» 9 ? 6 (6 καλάθια ο Ανέστης Κελεσίδης, 2 καλάθια ο Δαυίδ Σιδηρόπουλος και 1 ο Παύλος Φωστηρόπουλος). Στον δεύτερο αγώνα ήρθαν ισόπαλοι 9 ? 9 με την ομάδα «4 ΘΕΟΙ» (5 καλάθια πέτυχε ο Ανέστης Κελεσίδης και 4 ο Δαυίδ Σιδηρόπουλος) αλλά ηττήθηκαν στην παράταση με 10 ? 9.

Την Κυριακή συνεχίστηκαν οι αγώνες, αλλά οι «ΑΝΙΚΗΤΟΙ» δεν παρουσιάστηκαν για να αγωνιστούν και έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την 1η θέση στο γκρουπ τους. Οι «ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ» αγωνίστηκαν εναντίον των «ΚΕΡΑΥΝΩΝ» από το Λιποχώρι και νίκησαν 13 -1 (7 καλάθια έβαλε ο Ιάσονας Φαντίδης, 3 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ? το ένα τρίποντο ? και 2 ο Μάκης Βασιλείου). Η ομάδα των «ΠΑΛΑΙΣΤΩΝ» κατέλαβε την 3η θέση στο γκρουπ της.

Εκτός από τους αγώνες έγινε και διαγωνισμός ελεύθερων βολών και τρίποντων. Όλοι οι παίκτες του κάθε γκρουπ εκτέλεσαν βολές και τρίποντα και οι 6 νικητές διαγωνίστηκαν στον τελικό. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βγήκε νικητής και στις δύο κατηγορίες στο δικό του γκρουπ (4 στις 5 βολές και 3 στα 5 τρίποντα). Στον τελικό των ελεύθερων βολών έβαλε 1 στις 5 και πήρε την 4η θέση. Στον τελικό των τρίποντων έβαλε 2 στα πέντε και πήρε την 1η θέση. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, γιατί επιτεύχθηκε απέναντι και σε μεγαλύτερους αντιπάλους.

Ήταν μια όμορφη διοργάνωση, αλλά δυστυχώς είχε λιγότερες συμμετοχές από τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζουμε του χρόνου να είναι πολύ περισσότερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *