ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης


Γιορτάσαμε και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου προσπαθώντας να δώσουμε στους μικρούς μας μαθητές να καταλάβουν όσο πιο απλά μπορούσαμε τη σπουδαιότητα αυτής της θυσίας των φοιτητών.

Επειδή, όπως λένε, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις διαλέξαμε ένα βίντεο ανιμέισον με όλο το χρονικό του Πολυτεχνείου. Αφού το παρακολουθήσαμε, έπειτα έγινε μια μικρή συζήτηση.

Έκαναν μεγάλη εντύπωση οι απαγορεύσεις της χούντας και η οργάνωση των φοιτητών. Καθηλώθηκαν όμως με την παρουσία των τανκς στους δρόμους και στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Τέλος προσπάθησαν να γίνουν μέρος αυτής της επετείου ζωγραφίζοντας την πύλη του Πολυτεχνείου και γράφοντας τα  συνθήματα :

«ΨΩΜΙ»  «ΠΑΙΔΕΙΑ»  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Τελειώσαμε το αφιέρωμά μας στο Πολυτεχνείο πηγαίνοντας στο ηρώο του χωριού εναποθέτοντας από ένα λουλούδι στην μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τότε.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών απουσίασαν οι περισσότεροι από τους μικρούς μαθητές.

Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη οι μαθητές της  Ε΄ και Στ΄ τάξης για τη γιορτή αφιέρωμα στην εξέγερση των φοιτητών που ήταν το τέλος της Χούντας, διάβασαν το χρονικό, είδαν εικόνες και άκουσαν ηχητικά ντοκουμέντα από το ραδιοφωνικό σταθμό των φοιτητών.

Στη συνέχεια είπαν ποιήματα και τραγούδια.

Η γιορτή τελείωσε με την κατάθεση λουλουδιών από τους μαθητές στο Ηρώο του χωριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *