6Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019. Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Το σύνθημα ήταν «Αγαπώ την Άθληση ? Αγαπώ την Υγεία μου». Τις εκδηλώσεις το σχολείο μας τις πραγματοποίησε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Στην αρχή όλοι οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν μια παρουσίαση (powerpoint) για την αξία της μεσογειακής διατροφής, ένα βίντεο κινούμενων σχεδίων για τις συνέπειες την ανθυγιεινής διατροφής και ένα βίντεο για τις τροφές fast food.

Στη συνέχεια παίξαμε ένα παιχνίδι των αισθήσεων. Πολλοί μαθητές έφεραν διάφορα φρούτα και λαχανικά μετά από παρότρυνση των δασκάλων τους. Τα φρούτα και τα λαχανικά πλύθηκαν και καθαρίστηκαν. Οι μαθητές, λοιπόν, κλήθηκαν να τα αναγνωρίσουν χρησιμοποιώντας άλλοτε την αφή, άλλοτε την όσφρηση και άλλοτε τη γεύση τους. Ήταν ένα παιχνίδι που το διασκέδασαν πάρα πολύ τα παιδιά.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα υποδεχτήκαμε το διαιτητή της super league κ. Βασίλη Φωτιά, ο οποίος έχει καταγωγή από το Ριζό. Ο κ. Φωτιάς μίλησε στα παιδιά για τις σπουδές του, για το πώς έφτασε ο ίδιος να παίζει διαιτητής στη μεγαλύτερη κατηγορία, για το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στις αποφάσεις των διαιτητών και τα παρότρυνε να διαβάζουν και να προσπαθούν πολύ, για να πετυχαίνουν τους στόχους που βάζουν. Στο τέλος απάντησε σε απορίες των μαθητών.

Μια και είχαμε ένα διαιτητή ποδοσφαίρου μαζί μας δεν ήταν δυνατό να μην τον εκμεταλλευτούμε και να τον δούμε επί τω έργω. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να παίξουν ποδόσφαιρο (μεικτές ομάδες) και τον αγώνα ανέλαβε να διαιτητεύσει ο κ. Φωτιάς. Ήταν η πρώτη φορά που δεν είχαμε διαμαρτυρίες για τις διαιτητικές αποφάσεις και δε χρειάστηκε να βγει ούτε μια κάρτα. Οι μαθητές το διασκέδασαν αφάνταστα!

Μετά τη λήξη του αγώνα (για την ιστορία, έληξε ισόπαλος 1 ? 1) ευχαριστήσαμε τον κ. Φωτιά και τον αφήσαμε να αποχωρήσει, για να επισκεφτεί τους συγγενείς του στο χωριό. Εμείς όμως συνεχίσαμε τις δραστηριότητές μας με ποδηλασία. Οι μικρότεροι μαθητές μέσα στην αυλή του σχολείου και οι μεγαλύτεροι στον δρόμο γύρω απ? αυτήν.

Το μεσημέρι μας βρήκε κουρασμένους αλλά και χαρούμενους, γιατί παίξαμε, διασκεδάσαμε και γνωρίσαμε έναν σημαντικό και καταξιωμένο στο χώρο του άνθρωπο, τον κ. Βασίλη Φωτιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *