ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ KIDS SAVES LIVES ? ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς του νομού μας στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό KIDS SAVES LIVES ? ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στην Ομάδα Δράσης Πρόληψης του σχολείου τους μαζί με τους διευθυντές επιμορφώθηκαν στον τρόπο διαχείρισης των παραπάνω περιστατικών με πολλή διάθεση. Είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εφαρμογή όσων άκουσαν στα ανθρώπινα προπλάσματα που υπήρχαν εκεί με την εποπτεία των εθελοντών του KIDS SAVES LIVES.

Το σεμινάριο ξεκίνησε στις 4 μ.μ. και τελείωσε στις 8 μ.μ.

Είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και πρόκειται να επαναληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν η διευθύντρια Μαρία Ελένη Καλαμπάκα και η δασκάλα Καρολίνα Βασιλική Τάσση. Όλοι οι εκπαιδευτικοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το σεμινάριο και με το σκεπτικό να παρακολουθήσουν και οι μαθητές των σχολείων μας τα σεμινάρια των πρώτων βοηθειών και της ΚΑΡΠΑ γιατί πραγματικά τα παιδιά μπορούν σε μια κρίσιμη κατάσταση να σώσουν ζωές.    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *