ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας από ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Υγείας Σκύδρας. Το θέμα αφορούσε την «Πρόληψη ατυχημάτων». Το ίδιο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες παρακολούθησαν και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές συμμετείχαν θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν το θέμα του «Διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbulling)». Η επισκέπτρια υγείας μέσα από ένα power point τους εξήγησε τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός, τι μπορεί να προκαλέσει στα άτομα που δέχονται τέτοιου είδους εκφοβισμό και πώς μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.

Στο τέλος τους τόνισε πόσο σημαντικό είναι, αν πέσει στην αντίληψή τους ότι κάποιος φίλος, γνωστός ή συμμαθητής τους έχει πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού, να το αναφέρουν στους γονείς τους ή σε άλλους ενήλικες που εμπιστεύονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *