ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Την Τρίτη 5 Ιουνίου (Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) οι μαθητές του σχολείου μας βγήκαν, όπως κάθε χρόνο, από την αυλή του σχολείου για να κάνουν έναν «ποδηλατικό γύρο».

Την προηγούμενη ημέρα παρακολούθησαν ένα powerpoint με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί κάθε ποδηλάτης για να είναι ασφαλής κατά την οδήγηση του ποδηλάτου του.

Έτσι οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ από δύο τάξεις το καθένα για να κάνουν τον δικό του ποδηλατικό γύρο το καθένα. Μάθανε να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες οδικής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς (ξεκίνημα, σταμάτημα, στροφές δεξιά ? αριστερά κ.λπ.).       

Η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη ξεκίνησαν με επίσκεψη στο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Αγία Παρασκευή της Πετριάς, το Γυμνάσιο και τέλος το δημοτικό σχολείο της Πετριάς, όπου ξεκουράστηκαν για λίγα λεπτά, πριν ξεκινήσουν για την επιστροφή.

Η Γ΄ και η Δ΄ τάξη, αφού έκαναν δύο γύρους γύρω από την αυλή του σχολείου, συνέχισαν στους αγροτικούς δρόμους του χωριού (ασφαλτόδρομους και χωματόδρομους) μέσα από τα καταπράσινα χωράφια στα οποία αρκετοί γεωργοί μάζευαν ροδάκινα. Επέστρεψαν στη βάση τους μετά από περίπου μία ώρα.

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης, αφού έκαναν δύο γύρους γύρω από την αυλή του σχολείου,  στη συνέχεια έκαναν ποδηλατάδα ? σαλίγκαρο μέσα στην αυλή του σχολείου.

Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα! Κουράστηκαν αλλά το ευχαριστήθηκαν πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *