ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟ

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές του σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας. Η εκδρομή ήταν μια ευγενική χορηγία του ιερέα του χωριού μας παπα ? Γιάννη Βασιλειάδη.

Εκεί τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης ανέλαβε να τους ξεναγήσει η εικαστικός και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου κ. Δέσποινα Ζηλίδου. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα. Αφού η κ. Ζηλίδου τους έκανε μια ενημέρωση στην αίθουσα προβολών του μουσείου, ξεκίνησαν την περιήγηση στου μουσείο. Εκεί είδαν παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, έμαθαν πώς λέγονταν και με ποια σημερινά παιχνίδια αντιστοιχούν. Στο τέλος οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα φύλλο εργασίας και έφτιαξαν διάφορα παιχνίδια με απλά υλικά.

Τους μαθητές των μεγάλων τάξεων ανέλαβε να ξεναγήσει η ξεναγός κ. Κατερίνα Αναστασίου. Αφού αφηγήθηκε με λίγα λόγια την ιστορία της αρχαίας Πέλλας, στη συνέχεια περιηγήθηκε μαζί με τους μαθητές όλες τις αίθουσες του μουσείου κάνοντας μια λεπτομερειακή ξενάγηση και λύνοντας όλες τις απορίες που είχαν οι μαθητές.

Μετά το τέλος της ξενάγησης οι μαθητές αγόρασαν διάφορα αναμνηστικά και κάθισαν στο κυλικείο για να φάνε κάτι και να ξεκουραστούν για λίγο πριν αναχωρήσουμε για το μοναστήρι. 

Στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου φτάσαμε μετά από περίπου 40 λεπτά. Εκεί μας υποδέχτηκε με χαρά μια μοναχή σ? έναν μαγευτικό τόπο γεμάτο λουλούδια και δέντρα. Οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους μπήκαν στην εκκλησία της Παναγία της Παραμυθίας (ή των πουλιών) και εκεί η μοναχή μας μίλησε για την ιστορία της εικόνας της Παναγίας που υπάρχει στο ναό και για την ιστορία του αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια δάσκαλοι και μαθητές βγήκαν από την εκκλησία της Παναγίας για να πάνε στην εκκλησία του αγίου Γεωργίου. Στη διαδρομή τα παιδιά είδαν τα ελαφάκια και τα παγόνια που εκτρέφουν οι μοναχές μαζί με περιστέρια, φραγκόκοτες και κουνέλια. Αφού άναψαν κεριά και προσκύνησαν τις εικόνες στην εκκλησία τους αγίου Γεωργίου, κινήσαμε για το κονάκι της μονής.

Εκεί οι μοναχές κέρασαν δάσκαλους και μαθητές γλυκά και ξεκουραστήκαμε για λίγη ώρα. Μετά ψωνίσαμε διάφορα αναμνηστικά και κινήσαμε για την επιστροφή.

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδρομή την οποία έκανε ακόμα πιο ωραία ο υπέροχος καιρός που ήταν σύμμαχός μας μετά από αρκετές βροχερές μέρες. Δάσκαλοι και μαθητές ευχαριστούμε πολύ τον παπα ? Γιάννη για την γενναιόδωρη προσφορά του.         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *