ΓΙΟΡΤΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ   25ΗΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ

Το σχολείο μας τίμησε και φέτος την επέτειο της 25ης  Μαρτίου. Για άλλη μια χρονιά γιορτάσαμε την εθνική μας  επέτειο κάτω από τον «ζυγό» της πανδημίας.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου  κάθε τάξη ξεχωριστά  πραγματοποίησε μια μικρή γιορτούλα αφιερωμένη στους ηρωικούς αγωνιστές μας, που πολέμησαν και θυσιάστηκαν  για τη λευτεριά της Πατρίδας.

Οι μαθητές-τριες της Α΄ τάξης παρακολούθησαν το χρονικό της ημέρας και ακολούθησε συζήτηση. Στη συνέχεια είπαν ποιήματα ,τραγούδησαν τραγούδια και κάνανε κατασκευές σε σχέση με τη γιορτή.

Οι μαθητές-τριες της Β΄ τάξης έμαθαν για τη ζωή και τα κατορθώματα των σημαντικότερων αγωνιστών της ελληνικής επανάστασης του 1821. Επίσης, τραγούδησαν σχετικά τραγούδια και απήγγειλαν τα ποιήματά τους.

Οι μαθητές-τριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων παρουσίασαν τα «Πορτρέτα» των σημαντικότερων αγωνιστών της Επανάστασης συνοδευόμενα από powerpoint των σημαντικότερων στιγμών του Αγώνα του 1821. Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν για τη ζωή και το έργο τους. Η γιορτή ήταν διανθισμένη με τραγούδια από τους μαθητές των τάξεων.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου το σχολειό μας παρευρέθηκε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του χωριού. Μετά τη δοξολογία ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Τα παιδιά μας παρέλασαν πολύ ωραία, γεμάτα εθνική υπερηφάνεια και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τα καμαρώσει!

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για την εξαιρετική τους εμφάνιση και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι άξιοι συνεχιστές του ηρωισμού των προγόνων μας.

Χρόνια Πολλά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *