ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου το σχολείο μας επισκέφθηκε τους χώρους της Robot Set Go στον Τρίλοφο της Χαλκιδικής προκειμένου οι μαθητές μας να γνωρίσουν περισσότερα πράγματα σχετικά με τα ρομπότ, να κατασκευάσουν τα δικά τους ρομπότ, να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Όταν φτάσαμε, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αμφιθεατρική αίθουσα στην οποία υπήρχε video projector και ηλεκτρονικός υπολογιστής, για να μάθουν βασικά πράγματα για την ρομποτική μέσα από τη σχετική παρουσίαση. Στόχος ήταν τελειώνοντας αυτή την παρουσίαση τα παιδιά θα ξέρουν να απαντούν σε  ερωτήματα όπως: Τι είναι ρομπότ; Ποια η διαφορά ενός ρομπότ και μίας μηχανής; Ποια είδη αισθητήρων υπάρχουν; Ποια είναι τα βασικά μέρη ενός ρομπότ; Πώς δουλεύουν τα ρομπότ;

Αφού ολοκληρώθηκε αυτό το κομμάτι, ξεκίνησε μια συζήτηση για το στόχο μας που ήταν να κατασκευάσουμε ένα ρομπότ ? αθλητή προκειμένου να κατέβει στους Ολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα της πάλης. Έγινε μια συζήτηση, για να μάθουν κάποια από τα παιδιά και να θυμηθούν κάποια άλλα, μερικά πράγματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες: Πότε και από πού ξεκίνησαν,  ποια αθλήματα υπήρχαν στην αρχαιότητα και ποια υπάρχουν σήμερα, κ.α. και τα παιδιά πήραν τις απαραίτητες οδηγίες και τους κανόνες για τον αγώνα που θα γινόταν στο τέλος.

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Τα παιδιά της πρώτης ομάδας έμειναν για να παρακολουθήσουν ένα video με διάφορες κατασκευές ρομπότ με Lego, μέχρι να έρθει η σειρά τους να περάσουν στις αίθουσες, ενώ τα παιδιά της δεύτερης χωρίστηκαν σε ομάδες των 2 ? 3 ατόμων. Καθεμιά από αυτές τις ομάδες, παρακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που υπήρχαν στον υπολογιστή που είχε μπροστά της, ξεκίνησε να κατασκευάζει ένα ρομπότ ? αθλητή, ώστε να αγωνιστεί στους αγώνες πάλης.

Αφού τέλειωσαν την κατασκευή του ρομπότ με τη βοήθεια και των εκπαιδευτών, ξεκίνησαν οι αγώνες, οι οποίοι ξεσήκωσαν μεγάλο ενθουσιασμό στις ομάδες. Οι διαιτητές (εκπαιδευτές) κρατούσαν το σκορ για την ανάδειξη του νικητή.

Όταν τελείωσε η μια ομάδα με τις κατασκευές, έδωσε τη θέση της στην άλλη και πήγε να παρακολουθήσει με τη σειρά της το video με διάφορες κατασκευές ρομπότ με Lego.

Όλοι οι μαθητές διασκέδασαν αφάνταστα παίζοντας δημιουργικά και αποκτώντας γνώσεις για έναν τομέα για τον οποίο δεν γνώριζαν και πολλά. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *