ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ»

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν στο Βασιλικό Θέατρο τη θεατρική παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου». Είναι μια διασκευή του ομώνυμου βραβευμένου βιβλίου της ΆλκηςΖέη από τους Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά.

Η υπόθεση

Είναι 27 Οκτωβρίου 1940. Ο Πέτρος είναι εννιά χρονών και είναι λυπημένος, γιατί πέθανε το τριζόνι του. Η αδερφή του η Αντιγόνη θέλει να του δώσει το κουτί από το βραχιόλι της, για να το θάψει. Ο Πέτρος θέλει να το βάλει στη χαραμάδα του δοκαριού. Δεν θα προλάβει. Ξημερώνει 28 Οκτωβρίου και ο Πέτρος ξυπνά από τις σειρήνες του πολέμου. Η ζωή του ανατρέπεται. Το σχολείο κλείνει, ο θείος Άγγελος φεύγει για τον πόλεμο, η μαμά του μετρά τα τρόφιμα στα ντουλάπια. Ο Πέτρος ζει τις πρώτες νίκες, την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, την κατοχή και την πείνα. Με τον Γιάννη και τον Σωτήρη διαδηλώνει, γράφει συνθήματα στους τοίχους, γνωρίζει τον Αχιλλέα και τη Δροσούλα, συμμετέχει στην Αντίσταση. Κι εμείς παρακολουθούμε τον μεγάλο του αυτό περίπατο γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις από τον Οκτώβριο του 1940 έως την απελευθέρωση της Αθήνας τον Οκτώβριο του 1944 που θα τον βρει στους δρόμους, «άντρα πια, δεκατριών χρονών»!

Ήταν μια πολύ όμορφη παράσταση που ενθουσίασε και συγκίνησε τα μεγαλύτερα, κυρίως, παιδιά, τα οποία ήταν σε θέση να καταλάβουν περισσότερα πράγματα από το έργο. Οι μικρότεροι μαθητές «κουράστηκαν» σχετικά γρήγορα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα σούσουρο που δυσκόλευε την παρακολούθηση της παράστασης, ιδίως από τα πίσω καθίσματα της πλατείας. Όπως και να ?χει ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, όπως και κάθε παράσταση στο Βασιλική Θέατρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *