Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κ.Π.Ε. Έδεσσας – Λίμνη Άγρα-Βρυτών – Νησίου

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κ.Π.Ε. Έδεσσας – Λίμνη Άγρα-Βρυτών – Νησίου

Στις   6 Μαΐου 2022 οι μαθητές / τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κ.Π.Ε. Έδεσσας και τη λίμνη Άγρα – Βρυτών – Νησίου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το Κ.Π.Ε. Έδεσσας με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού, μέσα από το οποίο οι μαθητές άντλησαν πληροφορίες για τη λίμνη. Η λίμνη αποτελεί έναν από τους ωραιότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας που χαρακτηρίζεται από πολλά διαφορετικά στοιχεία (κανάλια, υγρολίβαδα, πηγές, καλαμιώνες κ.ά.). Φιλοξενεί επίσης έναν μεγάλο πλούτο από σπάνια είδη ορνιθοπανίδας.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο παρατηρητήριο της λίμνης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με κυάλια πολλά από τα σπάνια είδη πτηνών που ζουν σ’ αυτήν, όπως αργυροπελεκάνοι, βαλτόπαπιες, σταχτοτσικνιάδες, κύκνοι, φαλαρίδες, γκισάρια κ.ά.

Η περιήγηση συνεχίστηκε με μια υπέροχη διαδρομή μέσα από κερασιές και ένα πανέμορφο δάσος, όπου οι μαθητές, χωρισμένοι σε δυο ομάδες (ψάρια – πτηνά), έπρεπε να ανακαλύψουν κάποια από τα φυτά που είδαν στο βίντεο. Κατόπιν, φτάνοντας στις όχθες της λίμνης, έκαναν μετρήσεις για τη θερμοκρασία  και την οξύτητα του νερού της λίμνης και την περιεκτικότητά της  σε οξυγόνο και αλάτι.

Στο τέλος οι δυο ομάδες έπρεπε να ανακαλύψουν το μυστικό της λίμνης, το οποίο βρέθηκε με τη συνεργασία των δύο ομάδων και ήταν η λέξη Β Α Λ Τ Ο Π Α Π Ι Α.

Αφού ξεκουραστήκαμε λίγο στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής με μία αίσθηση ευφορίας, γαλήνης και ηρεμίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *