ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Την Τετάρτη 22 Μαΐου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του Αρσενίου προσκεκλημένοι του γυμναστή κ. Ανέστη Τράιου και των δασκάλων του σχολείου, προκειμένου να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες ? παιχνίδια που οργανώνονται τα τελευταία επτά χρόνια με την επωνυμία «Παππού, γιαγιά, ελάτε να παίξουμε».

Η αυλή του σχολείου είχε γεμίσει από παππούδες και γιαγιάδες, οι οποίοι είχαν έρθει, για να παίξουν διάφορα παιχνίδια με τα εγγόνια τους. Το κέφι και η ενεργητικότητα μικρών και μεγάλων ήταν φοβερά. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες ξανάγιναν για λίγο παιδιά και διασκέδασαν μαζί με τα εγγόνια τους. Τα παιδιά της δικής μας ΣΤ΄ τάξης, (μια και δεν είχαν δικούς τους παππούδες ή γιαγιάδες), «δανείστηκαν» από αυτούς που προσφέρθηκαν για να βοηθήσουν.

Τα πιο διασκεδαστικά απ? όλα τα παιχνίδια ήταν τα δύο τελευταία. Στο ένα, το «κρύο ντουζ», έπαιξαν τα παιδιά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Οι παππούδες έπαιρναν νερό με ένα κουβαδάκι από ένα κουβά και το πετούσαν προς τα εγγόνια τους, τα οποία με τη σειρά τους προσπαθούσαν να το μαζέψουν μ? ένα άλλο κουβαδάκι. Νικητής ήταν αυτός που το γέμιζε περισσότερο. Εννοείται ότι, στην προσπάθεια να μαζέψουν το νερό, γίνονταν μούσκεμα. Άλλο που δεν ήθελαν με τέτοια ζέστη! Το μπουγέλο είναι αγαπημένο παιχνίδι.

Στο τελευταίο παιχνίδι έπαιξαν μόνα τους τα παιδιά των μεγάλων τάξεων. Χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και κάθισαν κάτω ο ένας πίσω από τον άλλο. Μπροστά στην κάθε ομάδα υπήρχαν κουβάδες γεμάτοι νερό. Κάθε παιδί είχε από ένα κουβαδάκι. Το πρώτο παιδί κάθε ομάδας γέμιζε το κουβαδάκι του με νερό και προσπαθούσε να το αδειάσει πάνω από το κεφάλι του στο κουβαδάκι του παιδιού που είχε από πίσω του, εκείνο έπρεπε να κάνει το ίδιο με το επόμενο, ώσπου το τελευταίο να το αδειάσει σ? έναν άδειο κουβά και να πάει να κάτσει στην αρχή της ομάδας του. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι να επιστρέψει το πρώτο παιδί στη θέση του και νικήτρια ήταν η ομάδα που γέμισε περισσότερο τον κουβά της. Εννοείται ότι στην προσπάθεια της μεταφοράς του νερού από παίκτη σε παίκτη το περισσότερο νερό έπεφτε πάνω τους, πράγμα του καθόλου δεν τους στενοχωρούσε. Μετά το τέλος του παιχνιδιού όλα τα παιδιά πήγαν και άλλαξαν για να μην κρυώσουν.

Τα παιδιά του σχολείου μας πέρασαν κάμποση ώρα με τα παιδιά του Αρσενίου με τα οποία είχαν αναπτύξει σχέσεις από προηγούμενες κοινές δράσεις των σχολείων μας αλλά και από άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.   

         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *