ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Την τελευταία μέρα, πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων, πραγματοποίησαν στις σχολικές αίθουσες τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους και αποχαιρέτισαν το 2021.Μαθητές και εκπαιδευτικοί βοήθησαν ,ο καθένας από τη μεριά του, να βιώσουμε τη ζεστασιά και τη λάμψη αυτών των ημερών!
Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης παρακολούθησαν την ιστορία της Γέννησης του Χριστού. Μιλήσαμε για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα. Τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Στο τέλος παρακολούθησαν την ταινία, «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι».
Οι μαθητές της Β΄ τάξης διάβασαν ποιήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ενδιάμεσα, ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η γιορτή έκλεισε με πολλές ευχές για την νέα χρονιά!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ παρουσίασαν την ιστορία της γέννησης του Χριστού, την ιστορία του Μεγάλου Βασιλείου και του Αϊ Βασίλη των παιδιών και των δώρων πλαισιωμένες με εικόνες (powerpoint). Διάβασαν ποιήματα και τραγούδησαν τα κάλαντα που θα έλεγαν την επόμενη μέρα αλλά και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο τέλος παρακολούθησαν δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων βασισμένες στα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ» και «ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ».
Η γιορτή της Ε’ τάξης ξεκίνησε με την αφήγηση της ιστορίας της Γέννησης του Χριστού. Στη συνέχεια ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα και γνωρίσαμε τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της χώρας μας. Ακολούθησαν ποιήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα. Η γιορτή έκλεισε με το τραγούδι «Άγια νύχτα» και με ευχές των παιδιών για τη νέα χρονιά.
Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης παρακολούθησαν την ιστορία της γέννησης του Χριστού. Μιλήσαμε για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα. Οι μαθητές/τριες τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα.
Στο τέλος παρακολούθησαν την ταινία «Χριστουγεννιάτικη ιστορία».

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2022!
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *