Φεβρουάριος 2008

Αρ. Φύλλου 97

Έτος 12ο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Φεβρουάριος – Ο Φλεβάρης στη λαογραφία – Παροιμίες για το Φλεβάρη – Αρχή τριωδίου – Τσικνοπέμπτη – Άγιος Βαλεντίνος

Εκπαίδευση για την αλλαγή του κλίματος – Το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Δραστηριότητες του Νηπιαγωγείου

Χαϊκού (ποιήματα Γ΄ τάξης)

Τα μουσικά όργανα – Οι πλανήτες (Δίας)

Μεγάλα ηφαίστεια της Γης - Μεγάλες έρημοι της Γης

Λαοί Αυτόχθονες / Ιθαγενείς

Παραμύθια … έτσι όπως μας αρέσουν

Έλληνες συνθέτες (Θάνος Μικρούτσικος)

Γιατί το λέμε; - Διάφορα θέματα - Διασκεδάστε μαθαίνοντας

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 

 

 

  

ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

 

 

Μια νέα αίθουσα πληροφορικής δημιουργήθηκε στο Δ. Σ. του Ριζού με την ευγενική δωρεά του «Ιδρύματος Νιάρχος». Το Ίδρυμα πρόσφερε στο Σχολείο μας 3 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, έναν εκτυπωτή, έναν προβολέα, μια οθόνη προβολής, ένα μικρό φωτοτυπικό μηχάνημα και διέθεσε τα χρήματα για την εγκατάστασή τους και τη δημιουργία ενός εργαστηρίου  με   9 συνολικά υπολογιστές, το οποίο θα ζήλευαν πολλά σχολεία, όχι μόνο Δημοτικά αλλά και Γυμνάσια και Λύκεια (υπήρχαν άλλοι έξι τους οποίους είχε προσφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ή είχαν αγοραστεί από το Σχολείο).

Το εργαστήρι αυτό θα εξυπηρετήσει τον καινούριο τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων με τη χρήση Η/Υ, για τα μαθήματα πληροφορικής που κάνουν τα παιδιά του Ολοήμερου αλλά και τα μαθήματα που γίνονται εκτός ωραρίου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην ίδια αίθουσα μεταφέρθηκαν και οι βιβλιοθήκες του Σχολείου μας, οι οποίες εμπλουτίστηκαν με 120 βιβλία, χορηγία και πάλι του «Ιδρύματος Νιάρχος», και με 60 βιβλία, που δόθηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα παιδιά όλων των τάξεων θα μπορούν να δανείζονται βιβλία για να διαβάζουν στο σπίτι ή ακόμα και να τα διαβάζουν στον ίδιο αυτό χώρο που θα λειτουργεί και σαν αναγνωστήριο. Ο Σύλλογος Γονέων συμφώνησε να εξοπλίσει την αίθουσα με μεγάλα τραπέζια, στα οποία θα μπορούν να κάθονται οι μαθητές και να διαβάζουν βιβλία που θα δανείζονται από τη βιβλιοθήκη.

Επίσης, οι ομάδες που κάνουν διάφορες εργασίες στα πλαίσια προγραμμάτων που εφαρμόζονται στο σχολείο μας θα μπορούν να εργάζονται στην αίθουσα αυτή, να αναζητούν πληροφορίες στο internet, να γράφουν τις εργασίες τους στους Η/Υ και να τις προβάλλουν με τη βοήθεια του προβολέα στους άλλους μαθητές

.

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος