Μάρτιος 2008

Αρ. Φύλλου 98

Έτος 12ο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ - ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ( Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ - ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

ΛΑΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ / ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ – ΑΪΝΟΥ - ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΡΗΜΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Β΄ ΜΕΡΟΣ) - ΣΑΧΑΡΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ (Ε΄ ΤΑΞΗ) - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΜΕ; - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 

 

 

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ

Την ημέρα αυτή η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την αναστύλωση των εικόνων, μετά την περίοδο της Εικονομαχίας, που κράτησε περισσότερο από εκατό χρόνια. Στην εκκλησία, αυτή την Κυριακή γίνεται περιφορά των εικόνων γύρω από το ναό, όπως έγινε στην  Κωνσταντινούπολη το 843 με τον Πατριάρχη Μεθόδιο.  

Σεμερτσίδου Χρυσούλα (Ε΄ Τάξη)

*       *       *

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάστηκε στην Παρθένο Μαρία και της είπε ότι θα γεννήσει γιο, το Σωτήρα του κόσμου. Η Παναγία απόρησε πώς είναι δυνατόν να συλλάβει και να μείνει Παρθένος! Ο θεόσταλτος άγγελος της απάντησε: «Το Πνεύμα το Άγιο θα έρθει σε σένα και θα ρίξει επάνω σου την προστατευτική σκέπη και σκιά του». Η Θεοτόκος ανέλαβε το μεγάλο έργο της ενανθρώπησης του Θεού λέγοντας: «Ιδού η δούλη του κυρίου. Γεννηθήτω το θέλημά του».

Φαντίδου Δήμητρα (Ε΄ Τάξη)

 

Επέτειος Εθνικής Παλιγγενεσίας

Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας. Σαν σήμερα, το 1821, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε τη Σημαία της Επανάστασης στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα και όρκισε τους αρχηγούς Ανδρέα Ζαΐμη, Ανδρέα Λόντο, Μπενιζέλο Ρούφο και τους 1.000 άνδρες τους. Η σημαία ήταν κόκκινη. Τότε ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης έστειλε προκήρυξη στις Μεγάλες Δυνάμεις ζητώντας βοήθεια χρηματική και όπλα για τον Αγώνα.

Φαντίδης Ραφαήλ (Ε΄ Τάξη)

*       *       *

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

Την Κυριακή αυτή, σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο, βρισκόμαστε στο μέσο της νηστείας της Σαρακοστής. Η Εκκλησία προβάλλει τον Πανάγιο Σταυρό, ως βοήθημα στους χριστιανούς για να συνεχίσουν με μεγαλύτερη δύναμη να νηστεύουμε.

Φαντίδου Δήμητρα (Ε΄ Τάξη)

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος