ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ: Χατζηβασιλειάδης Κυριάκος                                                                                                                        ΡΙΖΟ 2001

 

Ανακυκλωτές 

Ρακοσυλλέκτες

Ευχαριστούμε

Σκουπίδια

Επιστολή στους Γονείς

Σκουπιδότοποι

Σκουπίδια παντού

Δάσος- Χαρτί- Σκουπίδια

Σκουπίδια και Διλήμματα (ερωτηματολόγιο)

Συσκευασίες τροφίμων

1η Επιστολή στον Δήμαρχο Σκύδρας

Ανοιχτή επιστολή προς τους συγχωριανούς μας

2η Επιστολή στον Δήμαρχο Σκύδρας

Επίσκεψη στη Χωματερή της Σκύδρας

Οικιακά απορρίμματα και χωματερές

Ανακύκλωση  χαρτιού 

Ανακύκλωση Γυαλιού

Κάνοντας ανακύκλωση χαρτιού

Κατασκευές από σκουπίδια

Το ιστορικό κατασκευής του Cd

Τα Τραγούδια

Κατεβάστε τα σε μορφή mp3

 

 

Τετάρτη 23 Μαΐου 2001
ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Πριν από αρκετό καιρό ο δάσκαλός μας μας έδωσε την ιδέα να γράψουμε μερικούς στίχους για το περιβάλλον. Έτσι ξεκινήσαμε την προετοιμασία των τραγουδιών μας. 
Αυτή η δουλειά δεν ήταν εύκολη όπως νομίζαμε, γιατί έπρεπε να βρούμε ομοιοκαταληξίες και το μέτρο των στίχων. Γράψαμε από ένα τραγούδι και οι Ανακυκλωτές και οι Ρακοσυλλέκτες. Όταν τελειώσαμε, ζητήσαμε τη βοήθεια του κ. Γιώργου Κιοσσέ, που είναι ο δάσκαλος πληροφορικής στο σχολείο μας αλλά και μουσικός, για να βάλει μουσική στους στίχους μας. Εκτός από τη μουσική, ο κ. Γιώργος έγραψε και ένα τραγούδι με τίτλο "Ανακύκλωση" κι ένα ο δάσκαλός μας με τίτλο "Γη - S.O.S.".
Στην αρχή ο κ. Γιώργος μας έγραψε τη μουσική σε μια κασέτα για να μπορούμε να κάνουμε πρόβες τα τραγούδια με τη μουσική τους. Μετά από πολλές πρόβες ήμασταν έτοιμοι - ή καλύτερα έτσι νομίζαμε - για την ηχογράφηση των τραγουδιών. 
Έτσι χτες, 22 Μαΐου, βρεθήκαμε στους Γαλατάδες όπου βρίσκεται το σπίτι και το στούντιο του κ. Κιοσσέ. 

Μπήκαμε στο στούντιο και ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε το τραγούδι της ομάδας των Ρακοσυλλεκτών που έχει τον τίτλο "Ρακοσυλλέκτες". Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί, όταν κάναμε ένα λάθος, έπρεπε να το ξαναπούμε από την αρχή. Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να ηχογραφήσουμε το πρώτο τραγούδι. Στη συνέχεια τραγουδήσαμε το τραγούδι της ομάδας των Ανακυκλωτών με τίτλο "Περιβάλλον καθαρό", που ήταν το πιο δύσκολο και κάναμε πολύ ώρα. Τρίτο ηχογραφήσαμε το τραγούδι "Γη - S.O.S.". Αυτό το τραγούδι το τραγουδήσαμε σε μουσική ραπ και ήταν σχετικά εύκολο στην ηχογράφηση. Το τελευταίο τραγούδι ήταν η "Ανακύκλωση" που το θεωρούσαμε το πιο εύκολο, αλλά μας βγήκε το πιο δύσκολο, επειδή ήμασταν πολύ κουρασμένοι και εξαντλημένοι από την προσπάθεια. 


Η ηχογράφηση όλων των τραγουδιών κράτησε συνολικά 4 ώρες. Νομίζουμε όμως ότι το αποτέλεσμα, το CD που γράψαμε, άξιζε αυτή την προσπάθεια.

"ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΕΣ"

   


   


Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος