ΜΠΙΣΚΟΤΑ Ή ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ;

Της Κατερίνας Παναούση

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι, η Μυρτώ. Ήταν έξυπνη, όμορφη και με καλή ανατροφή. Μεγαλώνοντας κατάλαβε ότι πρέπει να προσέχει τη διατροφή της, για να αποφύγει τυχών προβλήματα στο μέλλον.

Ζούσε στην Αθήνα (οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης). Τριγύρω υπήρχαν πολλά εμπορικά καταστήματα.

Κάθε Σάββατο οι γονείς της και αυτή έβγαιναν για ψώνια και για βόλτα στα καταστήματα αυτά. Όμως αυτό το Σάββατο η Μυρτώ απόφυγε να βγει μαζί με τους γονείς της και προτίμησε να επισκευή μια φίλη της, την Ελευθερία.

Η φίλη της χάρηκε πολύ, όταν την είδε. Μίλησαν, έπαιξαν και σχεδίασαν τι θα κάνουν την Κυριακή. Η Ελευθερία, όμως, είχε ένα πρόβλημα που το είπε στην Μυρτώ, για να τη βοηθήσει:
- Μυρτώ, δε θέλω να έρθει η Δευτέρα.
Η Μυρτώ την κοίταξε παράξενα και την ρώτησε γιατί. Η φίλη της χαμήλωσε το κεφάλι και της ψιθύρισε :
- Τη Δευτέρα θα πάω στον οδοντίατρο, για να σφραγίσω αυτό το δόντι και φοβάμαι, της είπε δείχνοντάς της το χαλασμένο της δόντι.
Η Μυρτώ γελώντας την ενθάρρυνε:
- Ελευθερία, πρέπει να πας και να μη φοβάσαι, γιατί έχουμε όλοι την ανάγκη του οδοντίατρου. Αυτός μας διορθώνει τα χαλασμένα μας δοντάκια ή μας τα βγάζει, όταν κουνιούνται. Για φαντάσου να μην υπήρχαν οδοντίατροι. Τα δόντια μας θα χαλούσαν, θα χρειάζονταν βοήθεια και δε θα υπήρχε κανείς, για να τους τη δώσει. Θα καταστρέφονταν με αποτέλεσμα να τα βγάζουμε όλα και να μην έχουμε άλλα δόντια, για να φάμε και για να γελάσουμε. Για φαντάσου με χωρίς δόντια, της είπε, κι έκανε μια γκριμάτσα δείχνοντάς της τι εννοούσε. Η φίλη της έσκασε στα γέλια και την κοίταξε με θαυμασμό!
- Μυρτώ, έχεις δίκιο, για φαντάσου να με πιάσει κανένας πονόδοντος. Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω. Θα πάω, είπε με θάρρος. Θα το πω στη μανούλα μου ότι δεν έχω πρόβλημα να πάω στον οδοντίατρο.Αργότερα, φεύγοντας η Μυρτώ ξανά ‘δωσε στη φίλη της κουράγιο και την καληνύχτισε.
Τη Δευτέρα μια θεία της τους έκανε επίσκεψη και έφερε στη Μυρτώ σαν δώρο κάτι σοκολατένια μπισκότα. Όταν τα είδε το κοριτσάκι, τα πήγε και τα έκρυψε στην κουζίνα. Ένιωθε μεγάλο πειρασμό να τα φάει, αλλά με μεγάλη προσπάθεια κρατήθηκε και κατάφερε να τα ξεχάσει.
Το βράδυ έβλεπε τηλεόραση και ήθελε κάτι να φάει. Τότε, θυμήθηκε τη φίλη της την Ελευθερία που είχε πρόβλημα με τα δοντάκια της. Έτσι αντί να φάει τα σοκολατένια της μπισκότα, που χαλούν τα δόντια και παχαίνουν, έφαγε μια φρουτοσαλάτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες.Στη συνέχεια πήγε στο μπάνιο και κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Ήταν περήφανη για τα κατάλευκα και αστραφτερά της δόντια και για τον ίδιο της τον εαυτό που έκανε σωστή επιλογή. Ένιωθε μεγάλη τώρα και υπεύθυνη για την υγεία της, γι’ αυτό φρόντιζε να τα βουρτσίζει πρωί, μεσημέρι και βράδυ, δηλαδή μετά από κάθε γεύμα, και το κυριότερο, να μην τα βλάψει τρώγοντας ακατάλληλες τροφές.

Προσέχοντας από εδώ και πέρα η Μυρτώ και η Ελευθερία τη διατροφή τους, ζήσανε μια ζωή δίχως προβλήματα υγείας!!!
 

 

 

 

 

Προηγούμενη Σελίδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   Επόμενη Σελίδα

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος