ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ

Του Άγγελου Βασιλειάδη

 

 

 Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μακρινή χώρα, σε ένα νησί ακατοίκητο, ζούσαν τα φρουτάκια.
Τα σπίτια τους ήταν μέσα σε ένα σβησμένο ηφαίστειο. Η ζωή τους ήταν πολύ όμορφη. Κάθε πρωί σηκώνονταν, έκαναν τις δουλειές τους με χαρά, το μεσημέρι τρώγανε και το βράδυ κοιμόντουσαν.

Ώσπου μια μέρα ξεκίνησε από την Ισπανία ένα καράβι με εξερευνητές. Αυτοί οι εξερευνητές θα ήταν οι πρώτοι που θα πατούσαν το πόδι τους στο νησί αυτό. Όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν όλοι. Όταν πλησίαζαν στο νησί, ξέσπασε μια φρικτή απαίσια καταιγίδα, γεμάτη αστραπές και σήκωσε κύματα βουνό. Το καράβι βούλιαξε και μόνο ένας κατάφερε να φτάσει στο νησί .
Ο εξερευνητής μόνος και λυπημένος τριγυρνούσε στο δάσος και έψαχνε απεγνωσμένα για τροφή. Μες στο δάσος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τα άγρια ζώα, που τον κυνηγούσανε. Ώσπου, χωρίς να ξέρει πού πηγαίνει, έφτασε στην χώρα που δεν έχει πάει κανείς άνθρωπος, μόνο τα φρούτα. Ο εξερευνητής έμεινε έκπληκτος μπροστά στην πόλη. Πήγε πιο μέσα, για να δει αν υπάρχει ζωή. Ξαφνικά, χωρίς να ξέρει πώς έγινε, κάτι του τον χτύπησε στο κεφάλι. Ξύπνησε μέσα σε ένα μικρό, γεμάτο φρούτα, κελί .Σε λίγο άνοιξε η μικρή πόρτα του κελιού. Ήρθε μέσα ο αρχηγός των φρούτων, το καρπούζι.
 


- Πες μου, ξένε, γιατί ήρθες εδώ;
Ο εξερευνητής του εξήγησε τι είχε συμβεί και ότι δεν είχε κακό σκοπό .Τότε ο αρχηγός τον έβγαλε απ’ το κελί και τον ξενάγησε στους κήπους, στο κάστρο με της βιταμίνες, τα λίπη, τους υδατάνθρακες κ.ά. Πήγανε πρώτα στον κήπο με τα φρούτα. Άρχισαν από τα πορτοκάλια που έχουν πολλές βιταμίνες και είναι υγιεινά. Μετά συνέχισαν και στα άλλα φρούτα που είχαν και αυτά πολλές βιταμίνες. Ύστερα πήγαν στο κάστρο με τις βιταμίνες. Μες στο κάστρο υπήρχαν οι βιταμίνες Β1, Β2, C2 κ.ά.Το βράδυ έπεσαν όλοι να κοιμηθούνε. Ο εξερευνητής κοιμήθηκε σ’ ένα κρεβάτι που είχε φτιαχτεί από ξύλο καρυδιάς. Την άλλη μέρα και ενώ όλοι ήταν ξέγνοιαστοι και ήρεμοι, δέχτηκαν επίθεση. Οι αντίπαλοι ήταν τρόφιμα που παχαίνουν όπως γύροι, αλλαντικά, κρέατα κ.ά. Τότε, άρχισε ένας μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στα φρούτα και τα παχυντικά. Στην αρχή νικούσαν τα παχυντικά, μετά όμως, γύρισε η μάχη και τα φρούτα χρησιμοποιώντας φρουτοβόμβες νίκησαν τα παχυντικά. Νικημένα εκείνα υποχώρησαν
Έτσι, μετά από αυτόν τον πόλεμο τα παχυντικά έφυγαν απ’ το νησί.
ΚΑΙ ΖΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…..
 

 

 

Προηγούμενη Σελίδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   Επόμενη Σελίδα

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος