Η ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ

Του Γιάννη Χαραλαμπίδη

 Μια φορά κι έναν καιρό στην Ονειροχώρα, μια χώρα μακριά από τη γη, ζούσαν πολλοί νάνοι. Αυτοί ήταν πολύ καλοί, ευγενικοί, γενναίοι και δουλευταράδες.
Καλλιεργούσαν ό,τι πολύτιμο και ό,τι βιταμινούχο, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, πρωτεϊνούχο σαν τα όσπρια, και γενικά όλα τα έπαιρνα από τη φύση.
Οι νάνοι ήταν περίπου 1 μέτρο και φορούσαν παράξενα ρούχα. Τα καπέλα τους ήταν κόκκινα σαν το αίμα και μυτερά σαν ακόντια. Είχαν μεγάλο πολιτισμό και πολλοί πλανήτες προσπαθούσαν να τους καταλάβουν, όμως χωρίς τύχη.
 

 

Παραλίγο όμως να τους νικήσουν οι Καβουκέρηδες. Αυτοί ήταν οι χειρότεροι εχθροί των νάνων. Βρίσκονταν στον ίδιο πλανήτη, ήταν εκατομμύρια περισσότεροι και έτρωγαν συνέχεια σοκολάτες, τσουρέκια, καραμέλες, κρέας γαλοπούλας, αυγά και συνήθως έπιναν αναψυκτικά, όπως κόκα κόλες, πορτοκαλάδες, σπράιτ και λεμονάδες, που είχαν πάρα πολύ ζάχαρη. Τους χώριζε ένα μαγικό ποτάμι.
Μια νύχτα μαζεύτηκαν πάρα πολλοί Καβουκέρηδες και πήγαν να κατακτήσουν την Ονειροχώρα. Ο λόγος ήταν ότι ήθελαν να είναι κυρίαρχοι, να έχουν δύναμη, εξουσία, πλούτη και όπλα. Αλλά έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Οι νάνοι, αν και ήταν πολύ λίγοι σε σύγκριση με τους Καβουκέρηδες, μπόρεσαν να τους νικήσουν και με τη βοήθεια των Ξωτικών αλλά και ρίχνοντάς τους το πιο δυνατό τους όπλο, τις βιταμίνες. Τα ξωτικά ήταν λίγο πιο μεγάλα από τους νάνους και έμοιαζαν με πεταλούδες. Είχαν κεφάλι ανθρώπου και το δυνατό τους όπλο ήταν το σπανάκι.

 


Κάποια στιγμή οι Καβουκέρηδες έμειναν άοπλοι γιατί ξόδεψαν όλα τα εφόδια χωρίς να κάνουν τίποτα ούτε στις βιταμίνες ούτε στους νάνους ούτε στα Ξωτικά. Όμως δεν είπαν την τελευταία τους λέξη, γιατί φώναξαν τους στενούς τους φίλους, τους Κάβουρες. Αλλά οι βιταμίνες και τα σπανάκια μπόρεσαν να τους αποκρούσουν.
Οι νάνοι είχαν ένα μειoνέκτημα που στη συνέχεια τους κόστισε. Μια οικογένεια νάνων δεν καλλιεργούσαν τίποτα από αυτά που καλλιεργούσαν οι άλλοι. Ο κήπος τους ήταν γεμάτος δέντρα με παγωτά, τα ψυγεία ήταν γεμάτα με αναψυκτικά και είχαν πολλά άλλα τρόφιμα με λίπη. Ήταν όλοι χοντροί, από τα τρόφιμα που έτρωγαν, πολύ βαρετοί και αργόστροφοι.

 


Μια μεικτή ομάδα Καβούρων και Καβουκέρηδων επιτέθηκαν σ’ αυτήν την οικογένεια, που ήταν πολύ καλή και φιλική. Αν και δεν ακολουθούσαν την παράδοση των άλλων, οι νάνοι δεν μπορούσαν να τους αφήσουν. Οι νάνοι έκαναν τα πάντα για να τους ελευθερώσουν. Μια ομάδα Ξωτικών μπήκε στο σπίτι όπου ήταν η οικογένεια, αλλά ύστερα υποχώρησαν, γιατί δεν μπορούσαν να τους νικήσουν.
Εκείνη την ώρα έγινε ένας σεισμός. Οι εχθροί χωρίς να το σκεφτούν βγήκαν γρήγορα έξω αφήνοντας την οικογένεια μέσα. Τα μέλη της όμως ήταν παχουλά και δεν μπόρεσαν να βγουν. Έτσι έγινε το μοιραίο. Το σπίτι γκρεμίστηκε και η οικογένεια σκοτώθηκε.
Τελικά οι Καβουκέρηδες και οι Κάβουρες έφυγαν και η Ονειροχώρα έμεινε ελεύθερη.

 

 

Προηγούμενη Σελίδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ   Επόμενη Σελίδα

Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος