Μάρτιος 2003

Αρ. Φύλλου 59

Έτος 7ο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Το καρναβάλι της Σκύδρας – Το καρναβάλι του Ριζοχωρίου – Το αποκριάτικο πάρτι στο Σχολείο μας

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»

Συνέντευξη από τον πρωταγωνιστή της παράστασης «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», Μανόλη Σορμαϊνη

Χάρρυ Πότερ – Η κάμαρα με τα μυστικά

Μύθοι του Αισώπου (Γ΄ μέρος) - Θουκυδίδης - Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο

Επώνυμα και από πού βγήκαν - Η ζωή του Wakola

Το επάγγελμα που θέλω να ακολουθήσω είναι Προϊστάμενη Χειρουργείου

Παραολυμπιακοί αγώνες 

Γιατί το λέμε - Φωτοσύνθεση

 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 

 

 

«Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ»

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου το σχολείο μας πήγε στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» που βασίζεται στο βιβλίο του Ιουλίου Βερν.

Η υπόθεση του έργου:   

Ο Φιλέας Φογκ, ένας πλούσιος κάτοικος της Αγγλίας, έβαλε στοίχημα με τ’ άλλα μέλη της λέσχης της Μεταρρύθμισης, ότι θα κάνει το γύρω του κόσμου σε 80 ημέρες. Πήρε λοιπόν τον Πασπαρτού – τον υπηρέτη του – και ξεκίνησαν.

Εκείνες τις μέρες είχαν κλαπεί απ’ την Τράπεζα της Αγγλίας 55.000 λίρες. Ο Φιξ, ένας επιθεωρητής της αστυνομίας, ανέλαβε να συλλάβει τον κλέφτη και άρχισε να κυνηγάει το Φιλέα Φογκ, επειδή νόμιζε ότι αυτός έκλεψε τα χρήματα.

Και τότε άρχισαν οι περιπέτειες στην Ινδία, την Κίνα, την Αμερική και αλλού. Τελικά ο Φιξ συνέλαβε το Φιλέα Φογκ μόλις επέστρεψαν στην Αγγλία και τον φυλάκισε. Την επόμενη μέρα τον ελευθέρωσε, γιατί απλώς ο Φιλέας Φογκ έμοιαζε με τον αληθινό κλέφτη που στο μεταξύ τον είχαν συλλάβει.

Ο Φογκ νόμιζε πως είχε χάσει το στοίχημα εξαιτίας της φυλάκισής του. Έστειλε τον υπηρέτη του να πει στον παπά ότι θέλει να παντρευτεί με την Άουντα – μια Ινδή που την είχε σώσει ο Πασπαρτού, γιατί καθώς ήταν γυναίκα μαχαραγιά και αυτός είχε πεθάνει, έπρεπε να την κάψουν κι αυτήν ζωντανή μαζί με τον άντρα της – την επόμενη μέρα που νόμιζε ότι ήταν Δευτέρα. Αλλά έκανε λάθος. Την επόμενη μέρα ήταν Κυριακή κι αυτός είχε φτάσει κανονικά το Σάββατο, γιατί κέρδισε μια μέρα ταξιδεύοντας ανατολικά. Τελικά το τελευταίο δευτερόλεπτο παρουσιάστηκε στη λέσχη και κέρδισε το στοίχημα των 20.000 λιρών που είχε βάλει.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί:

Δημήτρης Παλαιοχωρίτης (Φιλέας Φογκ), Μανόλης Σορμαϊνης (Ζαν Πασπαρτού), Βιβή Νικολοπούλου(Άουντα – Πόλυ – κα. Λουτσία), Χρήστος Ασλανίδης (επιθεωρητής Φιξ), Καλλιόπη Ψαλτίδου (Άλις – Μάγκυ – Χοσέφα – Άννη), Βασίλης Πουλάκος (Σάλιβαν – Κρόμαρτι – Μπάσμπι – Πρόκτορ – Μηχανικός), Μάκης Κυρλής (Ραλφ – Καπετάνιος Μογκόλια – Τσινγκ Λη – Σπίντι), Ιάκωβος Μπαρλαγιάννης (Βαλεντάιν – Αντιπρόξενος – Μπέννυ – Χίκοκ – Ναύτης), Λάζαρος Μπίντσης (κομπάρσος), Δέσποινα Αβραμίδου (κομπάρσος)

Ηλιάδης Κώστας (ΣΤ΄ Τάξη)

 

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος