Οκτώβριος 2003

Αρ. Φύλλου 62

Έτος 8ο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Διακρίσεις σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής

Οι επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. και οι αριστούχοι της σχολικής χρονιάς 2002 – 03

Αποστολή στην Κύπρο – Γρηγόρης Αυξεντίου 

Παρίσι, η πόλη του φωτός – Πού και πώς εκμεταλλεύεται ο άνθρωπος τα ζώα – Αιτίες εξαφάνισης των ζώων στην Ελλάδα 

Εξαφανισμένα ζώα – Ζώα σπάνια

Η καφέ αρκούδα ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΜΕ «Μας άλλαξαν τα φώτα» 

Μυθολογία και παροιμίες για την καφέ αρκούδα - ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ ΣΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ - Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  

Οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος - 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Στον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που πραγματοποίησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας Αχαΐας, με θέμα «Με κέφι, χρώμα και φαντασία», το σχολείο μας έλαβε μέρος και δύο μαθήτριές του διακρίθηκαν. Το 2ο βραβείο εικονογράφου δόθηκε στη μαθήτρια Φωτιά Αναστασία της Δ΄ τάξης για τη ζωγραφιά της «ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΓΗ». Το βραβείο κολλάζ δόθηκε στη μαθήτρια Θεοδοσίου Βασιλική της Δ΄ τάξης για το έργο της «ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ». Στο διαγωνισμό πήραν μέρος περίπου 750 μαθητές από 37 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδα. Τα έργα τα αξιολόγησε η Παγκόσμια Καλλιτεχνική Εταιρεία Ελληνικού Παιδικού – Εφηβικού Βιβλίου «ΑΙΣΩΠΟΣ». Οι μαθήτριες και το σχολείο μας τιμήθηκαν με αναμνηστικά διπλώματα και αναμνηστικά δώρα.
 

Απονομή  Βραβείων 3ου Διαδικτυακού Διαγωνισμού Εικονογράφησης

Βιβλιοπαμφαγονία 2002-2003

 

 

Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2003  στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου Ακράτας πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του φετινού Διαγωνισμού. Σε έναν υπέροχα διακοσμημένο χώρο με τα έργα του διαγωνισμού αναρτημένα σε ταμπλό, το παραμυθόδεντρο να δεσπόζει με τα παραμύθια και τις ιστορίες, ένα τεράστιο πανό με την τρίχρονη δράση του διαγωνισμού, αυτοκόλλητα με τα έργα και καπελάκια του διαγωνισμού, την ηλεκτρονική βιντεοπροβολή  της δράσης, οι μικροί και μεγάλοι καλεσμένοι απόλαυσαν μια γιορτή που είχε πολύ κέφι, χρώμα και φαντασία.  
Οι νικητές του Διαγωνισμού  ήρθαν από την Αθήνα, την Πάτρα, το Κράθιο και την Ελίκη για να παραλάβουν τα βραβεία τους. Πλήθος κόσμου, οι αρχές του τόπου, ο βουλευτής Αχαΐας Θεόφιλος Βασιλείου, ο Δήμαρχος Ακράτας Πάνος Μελής, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Γιώργος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος του Αισώπου Πέτρος Ζαμπέλης και αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης  Νιόλης, η πρόεδρος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου, ο Πάνος Αλέφαντος, η εκδότης Γιώτα Λιβάνη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδόσεων Κώστας Ζαχαράκης, διευθυντές σχολείων, η σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Μαίρη Σκαρτσάρη, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, ιερείς, γονείς, παιδιά και όλη η ακρατινή κοινωνία αποτέλεσαν το ακροατήριο της εκδήλωσης.

 

7Ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου απένειμε το βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή» στον Έλληνα Δάσκαλο στον  εκπαιδευτικό του Δήμου Ακράτας Παναγιώτη Κουμπούρα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας.
Ο πρόεδρος του Αισώπου Πέτρος Ζαμπέλης ανήγγειλε στο ακροατήριο άλλη μια πρωτοπορία για το σχολείο της Ακράτας.
  Την παγκόσμια ημέρα παιδιού στις 9 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει σε ομαδική ζωγραφική με άλλα σχολεία όπου τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διανεμηθούν σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ακράτας φιλοξένησαν τον κόσμο στα περίπτερά τους ενώ το θέατρο Κούκλας και Μιμικής «Φάτσες» του Χρήστου Αναστασόπουλου
  εντυπωσίασε με τα μαγικά του μικρούς και μεγάλους.

 

Νικητές διαγωνισμού

 

1ο Βραβείο Εικονογράφου από κοινού στα έργα των Καζαζάκη Μαρία, Στ1 τάξη 21ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και Χριστίνας Φιλήμονος, Δ2 τάξη 129ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

2ο Βραβείο Εικονογράφου από κοινού στα έργα των Μάριου Τσίγκα και Γιάννη Μανιά, Στ1 τάξη 53ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και Αναστασίας Φωτιά, Δ΄ τάξη Δημοτικού σχολείου Ριζού.

1ο Βραβείο Σκιτσογράφου από κοινού στα έργα των Νικολέτα Φούκα, Γ2 τάξη 60ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και Ευτυχίας Γιαννίου, Ε΄ τάξη του 48ου δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Εύφημο μνεία Εικονογράφου στα έργα των Ζιώγου Θανάση, Δ΄ τάξη 48ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, Δημόπουλου Γιάννη, Στ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, Γιάγκου, Στ1 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρσακείου Ψυχικού, Πετρόπουλου Μιχάλη, Ε΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και Τσαρούχη Παναγιώτη, Στ1 τάξη 21ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Ειδικό Βραβείο «Μικρότερου Ζωγράφου» από κοινού στα έργα των Γεωργία Ορφανού, Α΄ τάξη 48ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και  Κατερίνας Ρουφογάλη, Α΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας.

Ειδικό Βραβείο «Μικρότερου Σκιτσογράφου» από κοινού στα έργα των Μάρω Κωνσταντινοπούλου, Β΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και Δημήτρη Μακρή, Β1 τάξη 60ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Ειδικό Βραβείο Κολάζ από κοινού στο έργο της Γ΄ τάξη 3ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, ως δείγμα ομαδικής εργασίας, της Δήμητρας Τσαγγαράτου, ΣΤ2 τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου Άγιος Θεράποντας και της Βασιλικής Θεοδοσίου, Δ΄ τάξη Δημ. Σχολείου Ριζού.

Ειδικό Βραβείο «Παραμυθά» από κοινού στα έργα των Κωνσταντίνου Βάσση και Γιάννη Ρουμελιώτη, Β΄ τάξη 3ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και της ομαδικής εργασίας των μαθητών της Γ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας.

Ειδικό Βραβείο Πολυπληθέστερης Συμμετοχής στο 60ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών για τις 57 συμμετοχές του.

Εύφημη μνεία στη δασκάλα του 60ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών Δήμητρα Μυλωνάκη, για τη συμμετοχή όλων των μαθητών της τάξης της στο διαγωνισμό.

Εύφημη μνεία στο μαθητή Βασίλη Γκολφινόπουλο, Δ΄ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, με τις περισσότερες συμμετοχές (6).

Εύφημη μνεία στο Δημοτικό Σχολείο Ελίκης για τη συμμετοχή του στη κατηγορία του κολλάζ με 30 εργασίες.

Εύφημη μνεία στο Διαπολιτισμικό στέκι Ιλίου τσιγγανοπαίδων (17 έργα) και στο Φυσιοθεραπευτήριο Κορίνθου «Τσακανίκα Σταυρούλα» (8 έργα).

Αντωνιάδου Αναστασία, Τοπούζη Δέσποινα (Ε΄ Τάξη)

               

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος