5 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο σχολείο μας έγιναν διάφορες δραστηριότητες.

Αρχικά τα παιδιά της Δ΄ τάξης μας παρουσίασαν την εργασία που έκαναν στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και είχε θέμα «Πεταλούδες, οι ωραίες της άνοιξης». Τα παιδιά μας γνώρισαν τις πεταλούδες, μας μίλησαν για τα είδη των πεταλούδων, για τη διατροφή τους, τις μεταμορφώσεις τους και τη χρησιμότητά τους. Στο τέλος μας διάβασαν ποιήματα και ιστορίες που έγραψαν για τις ωραίες τις άνοιξης.

Αφού τελείωσε η παρουσίαση της εργασίας και μετά από ένα μικρό διάλειμμα, μαζευτήκαμε στην αίθουσα της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για να δούμε ένα βίντεο σχετικό με το ποδήλατο και το πώς πρέπει να το οδηγούμε με ασφάλεια. Το ποδήλατο που είναι ένα μέσο μεταφορά που δε ρυπαίνει το περιβάλλον και θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιούμε όλοι μας για τις μικρές μας μετακινήσεις. Στο βίντεο είδαμε τι πρέπει να προσέχουμε όταν οδηγούμε ποδήλατο και γνωρίσαμε τα διάφορα σήματα κυκλοφορίας.

Τελειώνοντας αποφασίσαμε να κάνουμε εφαρμογή όσων είδαμε. Πήραμε τα ποδήλατα που είχαμε φέρει μαζί μας στο σχολείο και κάναμε μια μεγάλη βόλτα στους δρόμους του χωριού εφαρμόζοντας όλα αυτά που μάθαμε προηγουμένως.

Ήταν μια προσπάθεια για να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σχετικά με το περιβάλλον και την προστασία του πλανήτη μας, που είναι το σπίτι μας.  


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Την Κυριακή 1 Ιουνίου ο Ποντιακός Σύλλογος Ριζού έκανε μνημόσυνο στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Σύλλογος είχε καλέσει τον κόσμο, μετά την κυριακάτικη λειτουργία, μπροστά στο ηρώο. Εκεί έγινε δοξολογία στη μνήμη των Ποντίων που χάθηκαν στη Μικρά Ασία. Κατόπιν έβγαλε λόγο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Σιδηρόπουλος και έγινε κατάθεση στεφανιών.

Μας έκανε μεγάλη εντύπωση, όταν ο κ. Ιάκωβος Φαντίδης, που διώχτηκε και αυτός τότε από τους Τούρκους, κατέθεσε στεφάνι και ύστερα απάγγειλε ένα τούρκικο ποίημα. Εκείνη τη στιγμή πολλοί ηλικιωμένοι δάκρυσαν.

Ακολούθησε μπουφές με διάφορα ποντιακά εδέσματα. Το μνημόσυνο παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος, που οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι.

Παυλίδης Βασίλης, Σεμερτζίδου Θεοδώρα (ΣΤ΄ Τάξη)

 

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος