ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ


Από την εργασία που κάναμε μου άρεσε περισσότερο εκεί που ο κ. Στάθης Παυλίδης μας μίλησε για τον πατέρα του. Μας είπε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ξέραμε για το πώς ήταν το χωριό, όταν γεννήθηκε. Στο μυαλό μου έμειναν όλα αυτά που μας είπε.
Βασιλειάδης Άγγελος 

Αισθάνομαι λύπη για τον ξεριζωμό αυτών των ανθρώπων. Ένας απ' αυτούς που ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα ήταν και ο προπάππος μου. Στην εργασία που κάναμε μάθαμε πολλά πράγματα για τη ζωή των Ποντίων. 
Ηλιάδης Κώστας

Αυτό που κάναμε με τις συνεντεύξεις μου άρεσε πάρα πολύ. Μου άρεσε η συνεργασία που είχαμε όλον αυτό τον καιρό. Μου άρεσε που από τις συνεντεύξεις που πήραμε μάθαμε πολλά πράγματα για το χωριό μας την εποχή που ήρθαν οι πρόσφυγες από τον Πόντο.
Ούτας Γιώργος

Εγώ πιστεύω πως κάναμε μια πολύ καλή δουλειά. με τις συνεντεύξεις που πήραμε μάθαμε κάποια πράγματα που δεν τα ξέραμε. Αυτή η δουλειά θέλω να συνεχιστεί, για να μαθαίνουμε πράγματα που δεν ξέρουμε από τις παλιότερες γενιές.
Παυλίδης Βασίλης

Από τη συνέντευξη που πήρα μου έμεινε η συγκίνηση που φάνηκε στα μάτια της κυρίας Σοφίας, όταν μας έλεγε πώς ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους. Με συγκίνησε πολύ αυτή η ιστορία, γιατί κι εμένα οι προπαππούδες μου είναι πρόσφυγες από τον Πόντο.
Σεμερτζίδης Παναγιώτης

Η συνέντευξη που πήραμε από την κυρία Φωτεινή με συγκίνησε πολύ, γιατί αυτοί οι άνθρωποι βασανίστηκαν πολύ από τους Τούρκους.
Χαραλαμπίδης Γιάννης

Εγώ πιστεύω ότι αυτό που κάναμε ήταν πάρα πολύ καλό, όχι μόνο για μας αλλά και γι' αυτούς που θα διαβάσουνε την εργασία μας. Είμαι σίγουρη ότι όσοι τη διαβάσουνε θα πούνε: "Μπράβο στα παιδιά!" Πιστεύω ότι αυτό που κάναμε ήταν καλό, γιατί μάθαμε περισσότερα πράγματα για τους Έλληνες του Πόντου αλλά και πώς έζησαν τη Μικρασιατική καταστροφή. Θα μας μείνει η ταλαιπωρία που πέρασαν εκεί, αλλά και μέχρι να έρθουν εδώ. Επίσης το πώς τους αντιμετώπισε ο κόσμος εδώ.
Παπαδοπούλου Ελένη

Εμένα μου άρεσε πολύ η εργασία που κάναμε, γιατί μάθαμε για τα έθιμα, τον τρόπο ζωής των Ελλήνων του Πόντου και γενικότερα για την καταγωγή μας. Από τη συνέντευξη που πήρα από την κυρία Αγάπη Παπαδοπούλου μου άρεσε όλη η ιστορία που μας διηγήθηκε, αλλά περισσότερο μου έμεινε το πώς οι Έλληνες του Πόντου διώχτηκαν και σφάχτηκαν από τους Τούρκους, πώς αναγκάστηκαν να φύγουν στα γύρω μέρη και πώς ήρθανε εδώ στην Ελλάδα.
Σεμερτζίδου Θεοδώρα

Εμένα μου άρεσε εκεί που η κυρία Σοφία μας είπε εκείνα που έζησε στα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής. Επίσης μου αρέσει που από αυτές τις συνεντεύξεις θα κάνουμε ένα βιβλίο.
Κελεσίδης Μίμης

Από τις συνεντεύξεις που έχουμε πάρει μάθαμε πολλά πράγματα για τους Πόντιους της Μικράς Ασίας και για όσα έχουν περάσει, για να έρθουν στην Ελλάδα. Την ώρα που μας μιλούσε ο κύριος Ιάκωβος Φαντίδης συγκινηθήκαμε πολύ, γιατί αυτά που μας έλεγε ήταν συγκλονιστικά. Από τη συνέντευξη που πήρα μου έχει μείνει το πώς μπόρεσαν οι πρόσφυγες να έρθουν εδώ στην Ελλάδα και όλα όσα πέρασαν στον Πόντο.
Κερμανίδης Θεόδωρος

Μου άρεσε η συνέντευξη που πήραμε απ' την κυρία Φωτεινή, γιατί μας διηγήθηκε ιστορίες οι οποίες σε συγκινούν. Επίσης εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο με τον οποίο μας τα διηγήθηκε.
Παναούσης Άρης

Εγώ πήρα μια συνέντευξη από τον κύριο Γιώργο Ταρπάνη. Μας είπε πάρα πολλά για τα βάσανα που τράβηξε. Εμένα μου άρεσαν πολύ αυτά που μας διηγήθηκε, το ίδιο και στα άλλα παιδιά που τον άκουσαν.
Παυλίδου Αθηνά

Εμένα μου άρεσε πολύ αυτό που κάναμε, που πήραμε, δηλαδή, συνεντεύξεις από κάποιους ηλικιωμένους που ζούσαν, όταν έγινε η Μικρασιατική καταστροφή. Με τις συνεντεύξεις αυτές μάθαμε πολλά για τους Πόντιους που ήρθανε εδώ, όπως: πώς τους συμπεριφέρθηκαν, όταν ήρθαν από τον Πόντο, σε τι κατάσταση ήταν, όταν ήρθαν εδώ, με τι ήρθανε, κ.ά.
Σελίδου Αντωνία

Με την εργασία αυτή μάθαμε τι συνέβη στον Πόντο, τι πέρασαν οι Πόντιοι, για τη ζωή τους στον Πόντο κι εδώ, πώς ήρθαν στην Ελλάδα και πώς τους υποδέχτηκαν εδώ. Η εργασία μου άρεσε πάρα πολύ και χάρηκα για όλα αυτά που μάθαμε.
Σελίδου Μαρία Τερέζα

Εμένα από αυτήν την εργασία μου άρεσε που οι παππούδες και οι γιαγιάδες καταλάβαιναν τις ερωτήσεις που τους κάναμε, παρά τη μεγάλη τους ηλικία και τα προβλήματα υγείας που έχουν, και μας απαντούσαν με πόνο, γιατί εκείνα τα χρόνια που πέρασαν ήταν γι' αυτούς γεμάτα βάσανα.
Φαντίδου Μαρία

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  


Επιστροφή στη σελίδα Εργασίες

 

Web Design  by Κιοσσές Γιώργος