Είδη ψωμιού

 

Την Παρασκευή 7 Απριλίου πήραμε από το φούρνο του «Αριστείδη» 19 είδη ψωμιού για να τα δοκιμάσουμε. Στρώσαμε τραπεζομάντιλα στα θρανία μας και φάγαμε ψωμί με τυρί, κασέρι, παριζάκι και αγελαδινό βούτυρο. Μετά καλέσαμε και τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης. Έφαγαν κι αυτοί μαζί μας. Χορτάσαμε όλοι μας και στο τέλος μας ευχαριστήσανε.

Τα είδη ψωμιού που δοκιμάσαμε ήταν:

Κατηγορίας Μ(1) κίτρινο μακρόστενο

Κατηγορίας Τ(2) 70% γαλλικού τύπου λευκό σουσαμένιο

Κατηγορίας Τ 70% λευκό στρόγγυλο χειροποίητο

Κατηγορίας Τ 70% γαλλικού τύπου μπαγκέτα

50% Μ – 50% Τ 70% ψωμί της γιαγιάς

Κατηγορία Μ κίτρινο λαδιού

Λευκό πολυτελείας

Τύπου ζιαπάτα

Οκτάσπορο

Μετσόβου με ελαιόλαδο

Κατηγορίας Τ 70% γαλλικού τύπου λευκό αλευρωμένο

Κατηγορίας Μ κίτρινο σουσαμένιο

Κατηγορίας Μ κίτρινο στρόγγυλο

Κατηγορίας Μ κίτρινο χωριάτικο

Ολικής αλέσεως

Σικάλεως

Κατηγορίας Τ 70% λευκό μακρόστενο

Κατηγορίας Τ 70% λευκό φόρμας

Κατηγορίας Μ Μαυραγάνη(3) Πετρόμυλου ολικής αλέσεως

Από όλα τα είδη ψωμιού μας άρεσαν τα περισσότερα και κυρίως το οχτάσπορο, το Μετσόβου με ελαιόλαδο, το κίτρινο μακρόστενο και το κίτρινο λαδιού.

«Οι Αρτοποιοί»

Σαββίδης Νίκος, Σιδηρόπουλος Στράτος,

Φωτιάδης Σωτήρης, Φωτιάς Κώστας

(1)   Αλεύρι από σκληρό σιτάρι

(2)   Αλεύρι από μαλακό σιτάρι

(3)   Είδος σιταριού

 

 

 

 

Την σελίδα αυτή σχεδίασε ο Κιοσσές Γιώργος